Fairtrade Week: van 7 tot en met 15 mei

Laatst gewijzigd op: 06-05-2022

Van 7 t/m 15 mei is er landelijk aandacht voor de boeren en werknemers die ons voedsel verbouwen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Fairtrade staat voor eerlijke handel. Eerlijke handel betekent dat de fabrikant of maker van een product een eerlijke prijs heeft gekregen. Ook milieu en bijvoorbeeld het tegengaan van kinderarbeid is hierbij belangrijk.

Sinds 2013 is Oss een Fairtrade Gemeente. Steeds meer Osse bedrijven, instellingen, zzp’ers, horeca en supermarkten gebruiken of verkopen Fairtrade producten. Samen met het kernteam Fairtrade van Global Goals Oss en veel lokale ondernemers werken we aan de bewustwording van Fairtrade in de gemeente Oss. Supermarkten en merken promoten in de Fairtrade week hun Fairtrade producten en vrijwilligers organiseren allerlei activiteiten om te laten zien hoe belangrijk eerlijke handel is, zo ook in Oss.

Fairtrade traktatie

Tijdens de Nationale viering van de bevrijding is er op 5 mei vanaf 12.00 uur in het Jan Cunen park een Fairtrade traktatie. Global Goals Oss deelt die daar uit. Ook in het gemeentehuis voorafgaand aan de lezingen is er Fairtrade koffie of thee met een Fairtrade traktatie. Zo laten we ook bij deze activiteiten in Oss zien dat we Fairtrade belangrijk vinden. Doe je ook mee?

Ook Fairtrade ondersteuner worden?

Wil je ook Fairtrade ondersteuner worden? Aanmelden kan via: fairtradegemeente@oss.nl