Gemeente Oss doet mee aan Orange the World

Laatst gewijzigd op: 23-11-2022

Oss zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen. De gemeente sluit zich aan bij de internationale campagne ‘Orange the World’. Van 25 november tot 10 december kleurt het Osse gemeentehuis en De pillenstrip bij het NS station oranje. Ook wappert de Orange the World vlag voor het gemeentehuis. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

gemeentehuis oranje verlicht

Wordt jij ook #medestander ?

De organisatie van Orange the World nodigt iedereen uit om onderdeel van de oplossing te worden. Dat kun je doen door medestander in de strijd tegen geweld te worden en de #medestanderpledge te tekenen. Hiermee geef je aan dat je je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden. Als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega.

Twee activiteiten in Oss

Soroptimisten Oss en Global Goals Oss organiseert 2 activiteiten. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig.

Over Orange the World

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45%. Orange the World is een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Deze start op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en stopt op 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

Meer informatie over de campagne vind je op www.orangetheworld.nl