Hulp bij verduurzamen voor VvE's in gemeente Oss

Laatst gewijzigd op: 20-03-2023

Maandag 3 april om 19.00 uur is er voor Verenigingen van Eigenaren (VvE) in gemeente Oss een online bijeenkomst van het VvE Transitie Centrum Brabant. Steeds meer inwoners van gemeente Oss kiezen ervoor om hun woning te verduurzamen. Hierdoor woon je prettiger en gebruik je minder energie.

Jacco Peter Hooiveld, wethouder energietransitie:

'We weten hoe ingewikkeld verduurzaming kan zijn voor VvE’s. Daarom is daar nu specifieke hulp voor.'

VvE Transitie Centrum Brabant

Gemeente Oss heeft samen met andere gemeenten, VvE-beheerders en VvE Belang het VvE Transitie Centrum Brabant (VTCB) opgericht. Het VTCB heeft adviseurs die weten welke informatie VvE’s nodig hebben op gebied van duurzaamheidsmaatregelen, juridische en financiële zaken.

Online bijeenkomst

Tijdens de online informatiebijeenkomst op maandag 3 april maak je kennis met het VTCB en het aanbod van gemeente Oss voor het verduurzamen door VvE’s. Daarnaast is er een eerste blik op de juridische en financiële kennis van het VTCB. Aanmelden kan op de website VTCH.

VvE’s ontvangen deze week een brief met de uitnodiging en programma. Heb je de brief niet ontvangen en wil je er toch bij zijn? Neem contact op met het VvE Transitiecentrum Brabant: 085 237 74 44. Of stuur hen een mail via: info@vtcb.nl. Het programma staat ook op de website VTCH.

Cursus

Na de voorlichtingsbijeenkomst kun je deelnemen aan de driedaagse cursus. De cursus is de vorige keer beoordeeld met een 8! Op www.vtcb.nl vind je meer informatie over de cursus.