Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Willemien van de Wetering

Laatst gewijzigd op: 04-07-2024

Op zaterdag 29 juni ontving mevrouw Willemien van de Wetering een Koninklijke onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor het meisjes/dames voetbal bij voetbalvereniging Berghem Sport. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans.

Inzet

Mevrouw Van de Wetering is in 1979 lid geworden van voetbalvereniging Berghem Sport. In het begin was ze actief als voetbalster, maar vanwege een ernstige blessure is ze hier noodgedwongen mee moeten stoppen. Ze is vervolgens haar activiteiten als trainster intensiever gaan oppakken. Bij de KNVB heeft ze diverse diploma’s behaald en is zich gaan inzetten voor het meisjes/damesvoetbal bij Berghem Sport. Met haar inzet heeft zij dit onderdeel binnen de vereniging op de kaart weten te zetten. Naast trainster was mevrouw Van de Wetering ook actief als coach, begeleidster en coördinator.
Daarnaast was mevrouw Van de Wetering lid van de activiteitencommissie, waar ze een grote bijdrage heeft geleverd aan het organiseren van het feest naar aanleiding van het 40-jarig jubileum van het vrouwenvoetbal bij Berghem Sport en het samenstellen van het jubileumboek.

Mevrouw Willemien van de Wetering neemt bloemen in ontvangst