Meer vluchtelingen naar Oss

Laatst gewijzigd op: 17-05-2022

De noodopvang voor vluchtelingen in het voormalige belastingkantoor is beschikbaar tot het najaar van 2023. Daarna wordt het pand gesloopt voor de bouw van plan Linck op deze plek. Op dit moment wonen er vluchtelingen uit Oekraïne én vluchtelingen uit landen buiten Europa in de noodopvang.

In eerste instantie betrof de vluchtelingenstroom uit de Oekraine vooral vrouwen en kinderen. Inmiddels is de vluchtelingenstroom diverser, net als de stroom asielzoekers.

Door de overvolle aanmeldcentra van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) zijn meer opvangplekken voor vluchtelingen nodig. Dat er deze week bij het aanmeldcentrum in Ter Apel vluchtelingen bijna buiten moesten slapen, geeft aan hoe groot de behoefte aan meer opvangplekken is. Alle gemeenten in Nederland moeten meewerken om dit probleem op te lossen, ook Oss.

Hoe gaan we dit oplossen?

Er zijn twee voorstellen over de opvang van vluchtelingen in het voormalige belastingkantoor:

Noodopvang voor Oekraïners én vluchtelingen uit landen buiten Europa:

in het belastingkantoor wonen deze vluchtelingen bij elkaar in het gebouw en in de woonunits die op het parkeerterrein komen. Dit is nu ook al het geval.

Noodopvang voor vluchtelingen uit landen buiten Europa:

in het belastingkantoor en in de woonunits op het parkeerterrein wonen alleen vluchtelingen uit landen buiten Europa. De vluchtelingen uit Oekraïne, die nu in het belastingkantoor wonen, gaan naar een andere opvanglocatie in onze regio.

De gemeenteraad bespreekt deze twee voorstellen op 19 mei

U kunt deze vergadering op donderdag 19 mei vanaf 19.30 uur online volgen via www.oss.nl/liveuitzending

Hebt u vragen?

Stuur dan een mail naar opvangvluchtelingen@oss.nl of bel op werkdagen naar os algemene nummer 14 0412