Subsidie voor ombouwen winkel- of horecapand naar woonruimte

Laatst gewijzigd op: 20-08-2020

Pandeigenaren in het centrum van Oss kunnen subsidie aanvragen om hun winkel- of horecapand voor een deel of helemaal om te bouwen naar één of meer woonruimten. De gemeente Oss heeft daarvoor op 25 juni 2020 de “Subsidieregeling Wonen in het centrum 2020” ingevoerd.

In het centrum kerngebied van Oss staan de bovenverdiepingen boven winkels namelijk vaak leeg. De gemeente Oss wil eigenaren van panden in het centrum aanmoedigen om deze (voor een deel) te verbouwen tot woonruimten. Door het wonen op die verdieping mogelijk te maken, wordt het centrum ook op rustige momenten levendiger en sociaal veilig. Zo verbeteren we de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van het centrum van Oss. In het randgebied daar omheen kan naast de bovenverdieping ook de winkel zelf recht hebben op deze subsidie.

De afgelopen jaren zijn er met een vergelijkbare regeling al zo’n 20 woningen in het centrum bij gekomen. De komende vier jaar is er een bedrag van € 480.000 beschikbaar gesteld voor deze subsidieregeling. Eigenaren kunnen € 15.000 voor iedere gerealiseerde woning tot een maximum van € 45.000 aanvragen.

Subsidie aanvragen

Wilt u subsidie aanvragen? Kijk voor meer informatie en het aanvragen op de pagina Subsidie stimuleringsregeling wonen in het centrum.

Klik hier om naar de enquête te gaan.