Taxusinzameling gaat in 2024 weer van start

Laatst gewijzigd op: 09-05-2023

Tot onze spijt moeten we mededelen dat de taxusinzameling pas in 2024 weer van start zal gaan. Sinds 2008 zetten wij ons in voor de strijd tegen kanker door middel van het inzamelen van taxussnoeisel, waarin een kanker remmend medicijn zit. Het spijt ons dat we in 2023 de inzameling moeten overslaan. De oorzaak hiervan ligt bij aanhoudende problemen bij de verwerkingsbedrijven in China en India. Desondanks kijken wij met goede moed naar de toekomst.

Uw steun is meer dan welkom

Jaarlijks nemen tienduizenden mensen deel aan de taxusinzameling. Een geweldige manier waarop wij gezamenlijk ons steentje bijdragen in de strijd tegen kanker. Coördinator Werner Toonen betreurt het nieuws van het overslaan van de inzameling in 2023 en begrijpt dat dit vervelend is voor alle trouwe donateurs. “Weet dat wij de strijd tegen kanker onverminderd doorzetten. En met uw hulp kunnen we dat blijven doen.”

Medicijnvoorraad voldoende

Hoewel we in 2022 en 2023 te maken hebben met problemen richting onze afzet, zijn wij optimistisch over de toekomst. De exacte oorzaak van de verwerkingsproblemen blijft lastig te achterhalen, maar duidelijk is dat de verwerkingsbedrijven in Azië simpelweg geen ruimte hebben om het snoeisel te verwerken. Gelukkig is er op dit moment nog voldoende medicijn op voorraad. Dat er geen inzameling plaatsvind heeft geen effect op de beschikbaarheid van het medicijn voor mensen die het nodig hebben.

Voor meer informatie over ons werk en hoe u kunt helpen, kunt u terecht op onze website taxustaxi.nl.