Coronavirus: visite en feestjes

Laatst gewijzigd op: 16-09-2020

Veel coronabesmettingen ontstaan momenteel thuis en in de privé-omgeving, tijdens bijvoorbeeld feestjes met familie of vrienden.

Het coronavirus houden we alleen onder controle wanneer we allemaal de afspraken volgen. De belangrijkste daarvan is 1,5 meter afstand te houden en bij gezondheidsklachten thuis te blijven. Ook is het dringende advies om niet meer dan 6 personen thuis uit te nodigen.

Hoeveel mensen mag ik thuis op bezoek ontvangen?

Ontvang maximaal 6 personen extra in huis. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee voor het maximaal aantal personen. Zorg er ook voor dat mensen altijd 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen bewaren en ook de hygiënemaatregelen kunnen naleven.  

Ik wil een feestje geven voor mijn verjaardag (o.i.d.). Hoe kan ik dat het beste doen?

Het dringend advies is niet meer dan 6 personen uit te nodigen (zie hierboven). U kunt natuurlijk wel uw verjaardag vieren, maar denk dan na over andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld door uw gasten verspreid over de dag, of meer dagen uit te nodigen. Denk dan ook weer aan voldoende afstand en de hygiënemaatregelen. 

Ik hoor dat er bij mij in de buurt een feest is met meer dan 6 gasten. Wat kan ik doen?

Probeer het er eerst op een respectvolle manier met elkaar over te hebben. Komt u er niet uit, dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844. U kunt de situatie ook benoemen bij uw wijkagent of de gemeente. Dan kijken politie en/of gemeente hoe hierop te reageren. 

Ik ben uitgenodigd voor een feestje thuis, maar ik weet niet hoeveel mensen er komen. Wat kan ik doen?

Vraag eerst altijd na hoeveel personen worden verwacht. Zijn dat meer dan 6 personen? Leg dan uit dat u liever niet komt of ga een andere keer.

Kijk voor alle informatie op www.oss.nl/coronavirus

Klik hier om naar de enquête te gaan.