Meezingen onder de douche bespaart water

Laatst gewijzigd op: 03-08-2020
Meezingen onder de douche bespaart water

De energiebesparingscampagne Oss Schakelt Door is al weer twee maanden in volle gang.

In juli hadden we aandacht voor (kraan)water besparen. Want als je water bespaart, bespaar je óók energie. Aan dit thema was een challenge gekoppeld. We vroegen aan de bewoners van de gemeente Oss de Waterbespaarcheck van Brabant Water in te vullen én hun ultieme waterbesparingstip met Oss Schakelt Door te delen. Bijna 12.000 bewoners in de gemeente Oss zagen de oproep op social media.

En de winnaar is….

Brabant Water bekeek de tips die Oss Schakelt Door via de social media kanalen ontving. De origineelste inzending was afkomstig van Annelies Mens. Zij zet tijdens het douchen haar favoriete liedje op. Zo weet ze precies hoe lang ze onder de douche staat. Marleen Wickering (Corporate Communicatieadviseur Bestuurszaken) van Brabant Water: “Een supergoed idee! Zo maak je slim omgaan met water extra leuk.” Brabant Water beloont deze tip met een watermeter voor op de tuinslang. Zo kan Annelies precies zien hoeveel water ze gebruikt. Annelies: “Water besparen? Ik zet altijd mijn favoriete doucheliedje op en probeer binnen dat liedje te douchen. Terwijl ik aan het meezingen ben natuurlijk.” Vanzelfsprekend wil Oss Schakelt Door weten wat dan dat waterbesparende ‘meezingdoucheliedje’ is. “Dat is een countryliedje. ‘Simple’ van Florida Georgia Line.

In augustus de was buiten ophangen

Het besparingsthema van augustus is je was buiten ophangen. Want door wasgoed buiten te drogen, in plaats van in de wasdroger, bespaar je per droogbeurt ongeveer 1,20 euro. Stel dat je de wasdroger twee keer per week gebruikt, dan bespaar je toch al snel 120 euro per jaar. Mooi meegenomen! Het gaat natuurlijk niet alleen om het geld: de wasdroger minder vaak aan zetten is ook beter voor het milieu én beter voor de kleding. Maar er zijn meer voordelen. Daar vertelt Oss Schakelt Door de hele maand augustus meer over. Natuurlijk is er ook een challenge: organiseer een EnergyParty voor jou en je buren en ontdek waar nog meer mogelijkheden liggen om te besparen. De winnaar krijgt een volledig verzorgde EnergyParty (van onze duurzame partner Buurkracht) met een partypakket vol lekkernijen én een droogmolen. Oss Schakelt Door nodigt de bewoners in de gemeente Oss van harte uit aan deze Challenge mee te doen.

Energiebesparingskalender

Een jaar lang toont Oss Schakelt Door een kalender met iedere maand een ander besparingsthema. Daar koppelen we iedere maand een challenge aan. Op die manier willen we alle bewoners in de gemeente Oss stimuleren om aan de slag te gaan met energie besparen.

Klik hier om naar de enquête te gaan.