Raadhuislaan opnieuw inrichten

De gemeente heeft een deel van de Raadhuislaan en Molenstraat opnieuw ingericht. In december 2018 zijn we begonnen met het herinrichten van een deel van de Oostwal, tussen de Bram van de Berghstraat en de Walstraat. Door het winterse weer gaan de werkzaamheden in de Oostwal langer duren. Op vrijdagavond 22 februari 2019 is de Oostwal weer open. Ook besloot het college op 12 februari 2019 om de voorrangssituatie voor fietsers op de fietsstraat Heschepad met de Raadhuislaan aan te passen. Daarom wordt dit kruispunt op 19 februari afgesloten.

Oostwal langer afgesloten

Door het winterse weer loopt onze planning voor de Oostwal uit.
Op dinsdag 19 februari 2019 brengen we de laatste laag asfalt aan. De Oostwal is dan vanaf de rotonde tot en met hotel De Weverij afgesloten. De Bram van de Berghstraat en Meijer van Leeuwenstraat zijn dan alleen bereikbaar via de Spoorlaan.
Van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 februari 2019 sluiten we de Oostwal, tussen de Bram van de Berghstraat en hotel De Weverij, voor al het verkeer af. De route Spoorlaan, Bram van de Berghstraat, Oostwal en Molenstraat is dan weer open. Voor de veiligheid zetten we verkeersregelaars in om het verkeer om te leiden. Op vrijdagavond 22 februari is de Oostwal weer open voor al het verkeer.

Raadhuislaan fietsers geen voorrang meer

Onlangs is een deel van de Raadhuislaan in Oss opnieuw ingericht. Na het opnieuw inrichten van de Raadhuislaan hebben fietsers op de fietsstraat Heschepad voorrang op het autoverkeer op de Raadhuislaan. Hier koos de gemeente voor na een uitgebreid inspraak traject en overleg met verschillende verkeerskundigen. In de afgelopen 2 maanden waren diverse ongelukken op de fietsstraat Heschepad. De gemeente kiest nu voor de veiligheid van fietsers. Daarom besloot het college om de oude situatie op de kruising van de Raadhuislaan terug te brengen. Dus fietsers op de fietsstraat Heschepad moeten voorrang verlenen op het autoverkeer op de Raadhuislaan.

Verkeershinder Raadhuislaan

Op dinsdag 19 februari van 11.00 uur tot 18.00 uur passen we de kruising fietsstraat Heschepad met de Raadhuislaan aan. De lijnen en borden passen we aan. Het rode asfalt vervangen we door zwart asfalt.
Om de werkzaamheden uit te voeren sluiten we het kruispunt af voor al het verkeer. Voor de veiligheid zetten we verkeersregelaars in. Met borden geven we een omleidingsroute aan. Woningen of bedrijven tussen de rotonde en het gemeentehuis blijven met de auto bereikbaar vanaf de rotonde. Woningen en bedrijven aan de Ridderhof zijn bereikbaar via de parkeerplaats van het gemeentehuis. Daarom verwijderen we tijdelijk de paaltjes.

Heeft u vragen?

Als u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met projectleider P. Megens, telefoon 14 0412 of stuur een mail naar p.megens@oss.nl o.v.v. Oostwal.