Sheddaken

Mededeling

Kijk voor het laatste (lokale) coronanieuws op www.oss.nl/coronavirus

Zes woningen en stadstuin onder ‘sheddaken’ Oss

Gemeente Oss en architect Hein Koppens gaan aan de slag met ‘Het Patroon’: de herbestemming van het laatste deel van het voormalige Bergoss-terrein. In Oss bekend als de sheddaken. Vanaf komende zomer worden daar zes woningen, de uitbreiding van wellnessbedrijf Spahuys en een buurttuin gerealiseerd. De karakteristieke muur van de Bergoss-fabriek en de spanten van de sheddaken krijgen daarbij een prominente rol.

De restauratie van de muren en de spanten en de bouw van het Spahuys en de woningen pakt Hein Koppens op. De gemeente draagt zorg voor de inrichting van de buurttuin. 

Planning

De architect hoopt in de loop van juni 2019 van start te kunnen met de bouw, die wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Peter Peters uit Schaijk. De werkzaamheden duren ongeveer een jaar.  

‘Deze daken vertellen onze geschiedenis’

Wethouder Joop van Orsouw: ‘Iedere inwoner kent de sheddaken van Oss. Deze daken vertellen over onze geschiedenis. Daarom is het fantastisch dat de muur van de Bergoss-fabriek en de spanten van de sheddaken blijven bestaan. Het Patroon wordt een bijzondere woon- en werklocatie met een prachtige stadstuin. Iets om trots op te zijn! Samen met de ontwikkeling van het Bergoss-terrein, het Berghkwartier, de plannen voor het Walkwartier en het nieuwe park bij het Titus Brandsmalyceum ziet dat stukje Oss er over een paar jaar heel anders uit!’

Klik hier om naar de enquête te gaan.