Herontwikkeling woonwagenlocatie Brasem – Oss

Er komen zes nieuwe standplaatsen op de woonwagenlocatie aan de Brasem in Oss. In totaal zijn er straks dus weer 8 standplaatsen op deze woonwagenlocatie. De gemeenteraad heeft namelijk eind 2016 besloten om af te stappen van het afbouwbeleid voor woonwagenlocaties en om het oorspronkelijk aantal standplaatsen terug te brengen.

Bestemmingsplan

Om dit mogelijk te maken stellen we een nieuw bestemmingsplan op. Hierin staan de regels voor bijvoorbeeld woningbouw, verkeer en welke activiteiten mogen plaatsvinden. Het plan regelt waar en wat gebouwd of aangelegd mag worden, welk gebruik is toegestaan en wat de toekomstige ontwikkeling is.

We gaan voor woonwagenlocatie de Brasem dus een nieuw ontwerp maken. Daarin leggen we vast waar onder andere de woonwagens, bergingen, parkeerplaatsen, groen, de toegangswegen komen.

• Eind 2018: Ontwerp en voorbereiding bestemmingsplan
  • Voorjaar 2019: Ontwerp-bestemmingsplan ter inzage
  • Zomer 2019: vaststelling bestemmingsplan

Contact