Initiatieven Oss Innoveert Kinderen in armoede

Oss Innoveert zoekt idee├źn en plannen om kinderen in armoede te helpen. In 2017 zijn de eerste, mooie initiatieven gestart. Mede dankzij de startinvestering van de gemeente Oss.

KinderResto

In het KinderResto komen kinderen van 8 tot 13 jaar samen om te koken. Zij leren alles over voeding, koken, ontspannen, bewegen en samenwerken. Na het koken wordt uiteraard samen gegeten. Daarnaast zijn er altijd leuke activiteiten en het is vooral gezellig. Ouders en/of verzorgers kunnen ook meedoen en mee-eten.
Lees verder

IMC Basis

IMC Basis bereidt jongeren voor op de belangrijkste stap na hun schoolbestaan: werk gaan doen wat bij hen past en waarin ze zich verder kunnen ontwikkelen.
Lees verder

Alle kinderen toegang tot een schitterend gebit

Het is belangrijk om kinderen vroeg aan te leren hoe ze hun gebit moeten verzorgen. Er wordt aangeraden om het gebit 2 keer per jaar te controleren bij de tandarts. Helaas kan niet iedereen dit betalen. Glansje Kinderkit leert kinderen poetsen en JTV Mondzorg voor Kids en OrthoOss bieden een aantal gratis behandelingen aan.
Lees verder

Kids Kookclub Ruwaard

De Kids Kookclub in de Ruwaard is een burgerinitiatief van het Huis van de Wijk. Het doel is dat kinderen samen met hun ouders/verzorgers leren om goedkoop en gezond te koken zonder dat hier de focus op ligt.
Lees verder

Elke Osse baby een goede start

Stichting Babyspullen geeft gratis babypaketten aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Op deze manier worden zij goed op weg geholpen met de verzorging van hun baby.
Lees verder

Omgaan met geld

Uit ervaring weet de cli├źntenraad van SMO Verdihuis dat armoede vaak overgaat van ouder op kind. Kinderen vinden dat zij vaak aan de zijlijn staan en niet met alles mee kunnen doen. Daar willen ze zich hard voor maken met het initiatief Omgaan met geld!
Lees verder