Afval scheiden

Mededeling

Kijk voor het laatste (lokale) coronanieuws op www.oss.nl/coronavirus

Verpakkingen van plastic, blik en drinkpakken mogen bij elkaar in de Plastic Hero zak of in de container met oranje deksel. De verpakkingen bestaan uit materialen die we goed kunnen scheiden en hergebruiken. De installatie waar ons plastic afval naar toe gaat, kan nu ook drankenkartons en blik recyclen. Dit was eerder nog niet mogelijk.

Plastic Hero zakken

De Plastic Hero zakken haalt u gratis in het gemeentehuis, bij de ir. Diddewerf, de Milieustraat en bij de meeste supermarkten in Oss.

U zet de zak op de ophaaldag uiterlijk om 07.00 uur aan de straat. Dit mag u ook de avond voor de ophaaldag doen. Op de plaats waar u uw groene of grijze container aanbiedt. Woont u in een appartement of flat? Zet dan uw PMD afval alleen tijdens de ophaaldag naast de verzamelcontainers.

Ondergrondse containers voor PBD

U kunt PBD afval ook inleveren bij de Milieustraat. Of in de ondergrondse containers bij winkelcentra en supermarkten gooien. Doe het PMD afval in plastic tassen of in Plastic Hero zakken. Stop ze niet te vol, want dan passen ze niet door de opening van de container. Zet de zakken niet naast de container.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over het scheiden van afval. U kunt ook bellen naar de gemeente: 14 0412.

Kunt u de PDF's niet goed lezen?

Kunt u de PDF's op deze pagina niet goed lezen? Geen probleem, alle informatie kunt u terugvinden op de website www.mijnafvalwijzer.nl