Alles over uw container(s)

Mededeling

Kijk voor het laatste (lokale) coronanieuws op www.oss.nl/coronavirus

Wat hoort in welke container?

Terug naar boven

Grijze container

In de grijze (restafval)container mag al het afval, behalve: GFT-afval, glas, oud papier, klein chemisch afval, textiel, plastic, MP3 spelers, mobieltjes, inktpatronen van printers en grof huishoudelijk afval. Géén glas, oud papier, klein chemisch afval, textiel, puin en GFT-afval.

Groene container

Alleen Groente-, fruit- en tuinafval: resten van groente, fruit en aardappelen, vlees en vis, brood, botjes, noten, koffiedrab, theebladeren, stro en bladeren, theezakjes, klein snoeiafval, snijbloemen, gras en onkruid uit de tuin, kamerplanten en planten.

Niet in de groene container

Zand en grond, resten van jus, pap, soep en saus, as van open haard en barbecue, asbakinhoud, vogelkooizand, kattenbakkorrels, honden- en kattenharen, stofzuigerzakken en luiers mogen niet in de groene container.

Oranje container en/of Plastic Hero zakken

Bij PBD horen verpakkingen van plastic, blik en drinkpakken. Voorbeelden van PBD zijn: plastic flessen voor frisdrank en water, (fris)drankblikjes, conservenblikken en drankenkartons van vruchtensappen en melk. Twijfelt u wat wel- en niet bij PBD mag? Deze handige website helpt hierbij.

Oud papier en karton

Oud papier en karton mag u alleen op de ophaaldagen aan de straat zetten. Doe dit gebundeld of in dozen zodat het niet weg kan waaien. U kunt het ook inleveren op het Duurzaamheidsplein Oss, Maaskade 28 in Oss.

Glas

Glasafval mag met restjes en met deksels in de glasbak. Glasbakken staan bij supermarkten, winkelcentra en in sommige wijken. Wit, groen en bruin glasafval moet u scheiden. Vlakglas zoals autoruiten, spiegels, porselein, gewapend glas of aardewerk mag niet in de glasbak. Dit kunt u naar Duurzaamheidsplein Oss, Maaskade 28 in Oss, brengen.

Textiel

Textiel mag in de containers bij winkelcentra, supermarkten en in sommige wijken. Gebruik kleine zakken en sluit deze goed af.

Grof tuinafval (dat niet in de groene container past)

Bij Duurzaamheidsplein Oss kunt u als inwoner van Oss snoeiafval aanleveren. U kunt ook uw snoeiafval op laten halen. Lees meer over snoeiafval

Klein Chemisch Afval (KCA) en batterijen

Klein Chemisch Afval en batterijen kunt u bij het Duurzaamheidsplein Oss, Maaskade 28 in Oss, inleveren. Graag in de originele verpakking. Batterijen kunt u ook bij verschillende winkels inleveren. KCA herkent u aan het logo op de verpakking. Bijvoorbeeld olie, loog, verf, medicijnen, bestrijdingsmiddelen, TL-lampen en zuren.

Frituurvet

Frituurvet kunt u inleveren bij het Duurzaamheidsplein Oss, Maaskade 28 in Oss. En bij sommige supermarkten. Graag in de originele verpakking.

Luiers en ander incontinentiemateriaal

Luiers en ander incontinentiemateriaal kunt u inleveren bij Duurzaamheidsplein Oss, Maaskade 28 in Oss. Hier kunt u ook luierzakken krijgen. Op onderstaande locaties staan speciale containers voor luiers en incontinentiemateriaal:

AVEM Kinderopvang, Ruwaard, Troelstrastraat 11 Oss
AVEM Kinderopvang Gulden Huis, Gulden Huis 1 Oss
AVEM Kinderopvang Regenboog, Lijsterlaan 2 Oss
AVEM Kinderopvang, Kersenlaan 3 Oss
KDV De Ark, Palestrinastraat 10 Oss
HS Noorderlicht, Rusheuvelstraat 75 Oss
PSZ Kruimeltje, Oude Molenstraat 17a Oss
PSZ De Maneschijn, Horizonschool Meteoor Oss
PSZ De Schakel, Singel 1940-45 114D Oss
PSZ De Sterren, Rusheuvelstraat 75 Oss
PSZ Sterrenkind, Verdistraat 79 Oss
AVEM Kinderopvang, Piekenhoef 1, Knolgroenveld 1 Berghem
AVEM Kinderopvang, Piekenhoef 2, Lijnzaadweg 2 Berghem
PSZ De Teddybeer, Dr. Baptiststraat 16 Berghem
HS Zuiderlicht, Tarwestraat 6 Berghem
KDV Op de boerderij, De Beers 1 Herpen
PSZ 't Herriekuiltje, Wassenbergstraat 12 Herpen
KDV Kinderopvang het Beertje, Heesterseweg 5a Geffen
Speelleerschool Beren Eigenwijs, Kloosterstraat 4 Geffen
KDV Bonte Bende, Herenengstraat 22b, Lith
BS Meander, Meester van Coothstraat 5, Lith
BS de Kleine Weide, Kloosterstraat 3, Oijen.
KDV De eerste stap, Stationssingel 8 Ravenstein
KDV 't Heuveltje, Hoogstraat 5A Macharen
PSZ Ut Hummelhonk, Clarastraat 1 Megen
KDV Kei lief, Meerstraat 22, Megen
PSZ Olleke Bolleke, Rondestraat 3 Deursen

Locaties ondergrondse containers

Ga naar www.mijnafvalwijzer.nl Vul uw postcode en huisnummer in en ga naar 'Inzamellocaties'. Klik vervolgens op de icoontjes om te zien waar bij u in de buurt ondergrondse containers staan.

Terug naar boven

Wilt u een grotere of kleinere container?

Voor restafval en Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) kunt u een container met een inhoud van 140 liter of 240 liter gebruiken. De inhoud van de container en het aantal containers bepaalt wat u aan afvalstoffenheffing betaalt. Wilt u een container met een andere inhoudsmaat? Het wisselen van een kleine container (140 liter) naar een grote container (240 liter) kost € 25. Wisselen van groot naar klein is gratis. Bel hiervoor de gemeente Oss: 14 0412.

Terug naar boven

Is uw container niet geleegd? Dit kan een aantal oorzaken hebben:

  • De deksel was niet gesloten
  • Het afval zat vast of was vastgevroren
  • De container is te zwaar (maximaal 75 kilo)
  • Er zat afval in dat er niet in hoort
  • De verkeerde container stond aan de straat
Terug naar boven

Als we uw container niet legen, plakken we een sticker op uw container met reden. Hierop staan ook tips hoe u uw container aan de straat moet zetten. Wilt u uw container alsnog leeg laten maken? Dat kan. U betaalt hiervoor €14,25. Neem hiervoor contact met ons op, telefoon 14 0412 of digitaalloket@oss.nl

Bent u een container kwijt of is hij beschadigd?

Neem dan contact op met de gemeente Oss, telefoon 14 0412 of digitaalloket@oss.nl Bij verlies of beschadiging kan de gemeente kosten in rekening brengen.

Terug naar boven

Klik hier om naar de enquête te gaan.