NK Tegelwippen

Tot 31 oktober 2023 speelt heel Nederland het Nationaal Kampioenschap (NK) Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen (gevel)tuin. Bedrijven, scholen en inwoners, iedereen mag mee doen!

Waarom tegels wippen?

Tegels eruit, groen erin: het heeft veel voordelen. Groen werkt verkoelend, terwijl tegels juist je tuin opwarmen. Dat is wel zo fijn als we meer warme zomers en hittegolven krijgen door de klimaatverandering. Ook trekt groen meer vlinders en bijen aan, waardoor deze insecten beter in de stad kunnen overleven. Het regenwater kan beter weglopen in een groene omgeving. Dit is belangrijk in een tijd waarin stortbuien steeds vaker voorkomen.

Meedoen?

Doe mee en geef je tegels op bij de Tegelteller op de website NK - tegelwippen. Geef het aantal tegels door én twee foto’s. Een foto ‘voor’ en een foto ‘na’ het tegelwippen. Jouw tegels worden opgeteld bij de tegelstand van de gemeente Oss.

logo acite NK tegelwippen

Meer informatie

Voor vragen neem contact op met Daniëlle Gijzen, via tel. 140412 of mail naar praktischallesgroen@oss.nl

Geveltuinen

Geveltuinen zorgen voor meer groen in de straten. Hiermee fleurt de buurt nog meer op. Het groen zorgt voor meer frisse lucht. Plus, het is erg belangrijk voor de insecten en andere kleine beestjes. Ook kan hierdoor een deel van het regenwater rechtstreeks de grond in. Daarom willen de gemeente Oss en woningcorporaties BrabantWonen en Mooiland dit jaar 100 nieuwe geveltuinen aanleggen in de gemeente Oss. Meer informatie over geveltuinen.

Laatste wijziging