Sluiting oranje PMD-containers

Laatst gewijzigd op: 13-11-2023

Op 29 december 2023 sluit gemeente Oss de oranje ondergrondse PMD-containers bij de winkelcentra. Vanaf dan kunt u de PMD-zakken alleen nog aanbieden in de huis-aan-huis inzamelrondes. Het is ook mogelijk om de PMD-zakken gratis weg te brengen naar het Duurzaamheidsplein aan de Maaskade 28 in Oss.

Waarom verdwijnen de containers?

De PMD-containers sluiten omdat er behalve zakken met PMD ook ander afval in verdwijnt. Hierdoor is het afval niet meer geschikt om te recyclen en wordt het als restafval verbrand. Dat kost de gemeente ieder jaar zo'n 400.000 euro.

PMD-zakken ophalen

Bekijk dan de afvalwijzer app of ga naar de website Mijnafvalwijzer.
Of lever de zakken gratis in op het Duurzaamheidsplein. Openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 16:30 uur en op zaterdag van 08:30 uur tot 15:00 uur

Proef iedere week inzamelen PMD-zakken bij hoogbouw

Gemeente Oss haalt de PMD-zakken elke twee weken op aan huis. Bij hoogbouwcomplexen worden de zakken, als proef, iedere week opgehaald. Deze proef duurt negen maanden. Aan de hand van de ervaringen met de deze proef, wordt bekeken of de gemeente er mee doorgaat.

PMD, wat hoort erbij en wat niet?

PMD staat voor huishoudelijk afval van Plastic, Metaal en Drinkpakken. Het is misschien niet altijd duidelijk wat er bij PMD hoort. Als u twijfelt of het in de zak mag, stel uzelf dan onderstaande drie vragen, bij drie keer ja mag het in PMD-zak:
• Is het een huishoudelijke verpakking?
• Is de verpakking leeg?
• Is de verpakking van plastic, metaal of een drinkpak?
Meer informatie over het scheiden van afval leest u op de website van Milieu Centraal: in de Afvalscheidingswijzer.