Afval scheiden met... Schouten Groente en Fruit

Laatst gewijzigd op: 28-03-2022

Schouten Groente en Fruit is een speciaalzaak voor groente, fruit, verse maaltijden en smoothies. Hoe gaat dit familiebedrijf om met afval? Gemeente Oss ging op bezoek bij de winkel in winkelcentrum de Ruwert en sprak met eigenaar Jos Schouten.

Geen groente en fruit weggooien

“Wij verkopen verse groente en fruit en ook veel verse maaltijden en smoothies. Hartstikke gezond. Doordat wij maaltijden zelf vers maken, hoeven we eigenlijk nooit groente en fruit weg te gooien. Dat vinden we belangrijk. En gaat iets toch bijna over datum? Dan verkopen we dat product met 50% korting. Het is namelijk nog hartstikke lekker en jammer om weg te gooien.”

NoFoodWasted

“We doen ook mee met NoFoodWasted. Dit is een app die je kunt downloaden op je telefoon. Elke keer als we een maaltijd hebben die niet meer zo lang houdbaar is, dan zetten we deze in de app. Je kunt die maaltijd dan met veel korting kopen en ophalen. Zo proberen we voedselverspilling tegen te gaan. En het is ook nog goed voor je portemonnee!

Minder restafval en plastic

We vinden het belangrijk om na te denken over onze verpakkingen. Onze bakjes voor lunchsalades zijn composteerbaar, dus ze kunnen in de GFT-container. Ovenmaaltijden verpakken we in milieuvriendelijke aluminiumbakjes. Ook verkopen we herbruikbare netjes voor het meenemen van groente en fruit. En het liefst geven we de klant een tas van papier in plaats van plastic. Zo maken we elke keer weer stapjes voor minder restafval en plastic.

De tip van Schouten Groente en Fruit

"Heb je een restje groente over? Of heb je groente in je koelkast die al wat minder vers is? Dat hoef je gelukkig niet weg te gooien. Je kunt er altijd nog een lekker soepje van maken. Eigenlijk kun je van elke soort groente wel een lekkere soep maken.”

 Volg Schouten groente & fruit ook op facebook: @schoutengroentefruit