Tips afval scheiden

Afval scheiden met... Shirley Zwaans

Shirley dacht altijd dat ze haar afval al best goed aan het scheiden was. Ze vertelt over wat ze geleerd heeft: "Ik ben me er meer mee bezig gaan houden. En ik ben verrast!"
Lees het interview.

Welk afval hoort in welke bak?

We scheiden ons afval gelukkig steeds beter. Toch blijft het soms lastig om afval goed te scheiden. Mogen kattenbakkorrels en lucifers bijvoorbeeld in de groene container of juist niet? En hoe zit dat met theezakjes?
Check op de afvalscheidingswijzer waar jouw afval thuishoort.

Afval scheiden met... De Bakkers Lamers

Net als iedereen heeft ook De Bakkers Lamers te maken met afval. Hoe gaat het familiebedrijf daarmee om? Gemeente Oss ging op bezoek bij de winkel in Oss en sprak met mede-eigenaar Lizzy Lamers-Green.
Lees er alles over in ons interview.

Vragen of tips?

Wilt u tips of heeft u tips over afval scheiden? Mail ons: afvaladviseur@oss.nl

PMD, wat hoort er wel of niet bij?

PMD, wat is dat voor afval? PMD staat voor huishoudelijk afval van Plastic, Metaal en Drinkpakken. Het is niet altijd duidelijk wat er bij PMD hoort.
Lees hier meer over PMD.

10 tips voor minder afval

Door afval goed te scheiden hebben we minder restafval. En dat is goed, omdat restafval verbrand wordt en de grondstof dan verloren gaat. Het is ook mogelijk om minder afval te produceren. Hoe?
Lees onze 10 tips.

Afval scheiden met... Schouten groente en Fruit

Schouten Groente en Fruit is een speciaalzaak voor groente, fruit, verse maaltijden en smoothies. Hoe gaat dit familiebedrijf om met afval? Gemeente Oss ging op bezoek en sprak met eigenaar Jos Schouten.
Lees er alles over in ons interview.