BSOB verstuurt afvalstoffenheffing 2021 voor laagbouw in mei

Laatst gewijzigd op: 04-03-2021

Binnenkort krijgen alle inwoners van gemeente Oss de brieven voor de gemeentelijke belastingen 2021. Woont u in laagbouw? Dan zit de afvalstoffenheffing hier nog niet bij. Dat komt omdat gemeente Oss op dit moment alle afvalcontainers vervangt. Als in mei alle inwoners de nieuwe containers hebben, dan komt de brief voor de afvalstoffenheffing 2021 voor laagbouw. Inwoners die in hoogbouw wonen krijgen in februari de brief voor de afvalstoffenheffing.

Wat zijn de tarieven 2021 voor laagbouw?

Door het omwisselen van de containers bestaat het tarief voor laagbouw in 2021 uit twee delen.

• Deel 1: 01 januari 2021 tot en met het omwisselen van de containers

• Alle inwoners betalen in deze periode het tarief van één 140L restafvalcontainer en één 140L gft-container. Het maakt niet uit of u in deze periode een grote grijze container had. U betaalt wel voor extra gft-containers als u die had/hebt.

Deel 2: vanaf de omwisseling tot en met 31 december 2021

• Vanaf de omwisseling betaalt u het tarief dat hoort bij de afvalcontainers die u heeft ontvangen.

Afval beter scheiden

De nieuwe tarieven horen bij het nieuwe afvalplan van gemeente Oss. Gemeente Oss wil graag minder restafval per inwoner. Dat is nodig omdat restafval steeds duurder wordt en om aan de landelijke doelstellingen te voldoen. Daarom moeten inwoners hun afval beter gaan scheiden. Veel afval dat nu nog in de restafvalcontainer verdwijnt kan gescheiden worden ingeleverd. Daarom krijgen huishoudens met minder dan 6 personen verplicht een 140L restafvalcontainer.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de afvalstoffenheffing? Neem dan contact op met de BSOB. Heeft u vragen over het afvalbeleid van gemeente Oss? Kijk dan op oss.nl/afval.

Klik hier om naar de enquête te gaan.