Afval

Afval in Oss: wat gaat er veranderen?

Gemeente Oss heeft een nieuw plan voor het inzamelen van huishoudelijk afval. Daardoor verandert er in 2021 het één en ander aan de manier waarop gemeente Oss afval inzamelt.
Lees hier wat u allemaal kunt verwachten.

Welk afval hoort waarbij?

We scheiden ons afval steeds beter. Dat is belangrijk, want goed gescheiden afval is een grondstof waarmee nieuwe producten gemaakt worden.
Lees onze tips om nog beter te scheiden en minder afval te produceren.

Containers kiezen

We vervangen alle oude containers in 2021. In de nieuwe containers zit een chip om te registreren hoe vaak u afval aanbiedt. Heeft u een brief gekregen en wilt u andere containers dan in de brief staan?
Ga naar deze pagina om uw containers te kiezen

Nieuw plan voor inzamelen afval: meest gestelde vragen

Gemeente Oss heeft een nieuw plan voor de inzameling van huishoudelijk afval.
Natuurlijk snappen we dat u daar vragen over hebt. We geven graag antwoord op uw vragen.
Lees hier de meest gestelde vragen

Afval scheiden met... Schouten Groente en Fruit

Schouten Groente en Fruit is een speciaalzaak voor groente, fruit, verse maaltijden en smoothies. Hoe gaat dit familiebedrijf om met afval? Gemeente Oss ging op bezoek en sprak met eigenaar Jos Schouten.
Lees er alles over in ons interview.

Afval scheiden met... Shirley Zwaans

Shirley dacht altijd dat ze haar afval al best goed aan het scheiden was. Ze vertelt over wat ze het afgelopen jaar geleerd heeft: "Ik ben me er meer mee bezig gaan houden. En ik ben verrast!"
Lees verder in het interview met Shirley

Afval scheiden met... De Bakkers Lamers

Net als iedereen heeft ook De Bakkers Lamers te maken met afval. Hoe gaat het familiebedrijf daarmee om? Gemeente Oss ging op bezoek bij de winkel in Oss en sprak met mede-eigenaar Lizzy Lamers-Green.
Lees er alles over in ons interview

Snoeiafval

Bij Duurzaamheidsplein Oss, Maaskade 28 in Oss, kunt u als inwoner van Oss snoeiafval inleveren.
U kunt snoeiafval ook laten ophalen.
Lees meer over het aanbieden van snoeiafval.

Afvalkalender 2021

Alle informatie over afval(inzameling) en uw afvalkalender vindt u in de gratis app AfvalWijzer. In de app kunt u de ophaaldagen van het afval raadplegen. De app is er voor iPhone en Android. Ook kunt u de ophaaldata bekijken op de website van Afvalwijzer
Overzicht van alle beschikbare apps.

Bedrijfsafval

Bedrijven en instellingen moeten zelf hun afvalverwerking regelen. U kunt het laten ophalen door de gemeentelijke reinigingsdienst: Bedrijfsafval Oss.
Lees meer over bedrijfsafval

Asbest verwijderen

Het kan zijn dat u asbest aantreft in en rondom uw pand of woning. Als u dit wilt verwijderen, dan moet u altijd een sloopmelding indienen bij de gemeente voordat u kunt beginnen met slopen.
Lees meer over asbest verwijderen

Containerpas aanvragen / beschadigd

Bent u met uw woning aangesloten bij een ondergrondse afvalcontainer? Dan heeft u voor het gebruik van deze container een pas nodig. Heeft u een pas en is die beschadigd? Dan kunt u een nieuwe aanvragen.
Containerpas aanvragen

Klik hier om naar de enquête te gaan.