Zon op je dak

De gemeente Oss heeft een flinke energieambitie. Dit kan de gemeente niet alleen, maar we hebben ook hulp nodig van inwoners en bedrijven. Eigenaren willen hun woning verduurzamen. De gemeente wil hen helpen met het kopen van zonnepanelen.

Het project: Zon op je dak

De aankoop van zonnepanelen lastig? Geen tijd om je hierin te verdiepen? Niet de mogelijkheden om de aankoop in één keer te betalen? Het project ‘Zon op je dak’ biedt dan de oplossing. De gemeente wil alles regelen voor eigenaren van woningen bij de aankoop, installatie, administratie, betaling en beheer van zonnepanelen. Hiermee nemen we sommige drempels weg, om niet over te stappen op zonnepanelen.

Wat willen we bereiken?

De gemeente Oss wil met dit project:
• dat ongeveer 2.500.000 kWh (0,01 PJ) per jaar komt van extra duurzame stroom.
• dat ongeveer 1.000 eigenaren voordeel hebben van zonnepanelen op hun dak.
• eigenaren helpen om hun woning te verduurzamen met zonnepanelen.

Hoe ziet het project er uit?

Met het project regelt de gemeente alles voor de aankoop van zonnepanelen. Hiervoor sluit de gemeente een contract af met een serviceprovider. Dit bedrijf regelt voor de eigenaren de aankoop, de installatie, het onderhoud (voor 15 jaar) en de BTW teruggave. Ook is de opbrengst van de panelen hierbij verzekerd. De gemeente kan een lening met een laag rentepercentage van 0,5% voor eigenaren regelen om dit te betalen.

Inkoopprocedure

De afgelopen periode heeft de gemeente Oss gezocht naar een aannemer en de zonnepaneelinstallaties, die erbij horen. We hebben dit proces zorgvuldig doorlopen en alle potentiele aannemers een kans bieden. Daarom hebben we een aanbestedingsprocedure gestart waarbij diverse aannemers zich konden inschrijven. De gemeente Oss kiest voor de leverancier Tautus. Dit bedrijf heeft ervaring met zonnepanelen opgedaan bij een vergelijkbaar project met diverse gemeentes in Eindhoven en omgeving. De gemeente Oss heeft er vertrouwen in dat zij het project goed gaan uitvoeren en u goede zonnepanelen gaat leveren.

Meld je aan!

Wil je zonnepanelen op je dak? Vul dan je postcode en huisnummer in op de website Zon op je dak. Daarna kijken we of je dak geschikt is en geven we advies over het aantal zonnepanelen voor jouw dak. Je ontvangt een aanbod op maat.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief Zon op je dak.

Klik hier om naar de enquête te gaan.