N329 Weg van de Toekomst

De gemeente Oss en de provincie Noord-Brabant maakten van de N329, een Weg van de Toekomst. Naast een verdubbeling van het aantal rijstroken zijn er nu duurzame en innovatieve maatregelen in, op of langs de weg. Denk hierbij aan het gebruik van duurzame materialen, LED-verlichting, zonnepanelen en bij de bouw van de weg is 15 miljoen kilo CO2 gecompenseerd. Het unieke aan de N329 is, dat we nieuwe technieken in één project combineerden. En dat we veel samenwerkten met scholen, ondernemers en inwoners om de Weg van de Toekomst te realiseren!

Heeft u vragen over de N329 Weg van de Toekomst? Neem dan contact met ons op

15 miljoen kilo CO2 uitstoot compenseren

Hoe leg je een weg aan met zo min mogelijk uitstoot van C02? Dat was de opdracht aan de aannemer. In de bouwperiode van de weg moesten we vijftien miljoen kilo CO2 compenseren. Hoe we dat hebben gedaan vertellen we graag.
Lees meer over CO2 uitstoot compenseren

Mobiliteit en verkeer

Om te zorgen dat het vele (vracht)verkeer op de N329 ook in de toekomst kan blijven doorstromen zijn innovatieve verkeerssystemen ontwikkeld. Bijvoorbeeld de Flowman en het Tovergroen. Zij reageren op het verkeersaanbod en zorgen zo voor goede doorstroming.
Lees meer over Mobiliteit en verkeer

Energie neutrale weg

De Weg van de Toekomst gebruikt energie. Bijvoorbeeld voor de verkeerslichten, de wegverlichting en de pompen in de tunnels. Deze energie wekken we op door de unieke zonnebomen die je langs de weg ziet. Maar er gebeurt meer!
Lees meer over de energie neutrale weg

Flora en fauna

Gestreefd is om de weg helemaal in het landschap te laten opgaan. Het groenplan houdt rekening met planten die van oudsher in de omgeving voorkomen. Ook voor de klein wild is een veilige weg gecreëerd.
Lees meer over flora en fauna

Klik hier om naar de enquête te gaan.