NK tegelwippen

Tot 30 september 2021 speelt heel Nederland het Nationaal Kampioenschap (NK) Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen (gevel)tuin. Bedrijven en scholen iedereen mag mee doen. Doe jij ook mee?

Waarom tegels wippen?

Tegels eruit, groen erin: het heeft veel voordelen. Groen werkt verkoelend, terwijl tegels juist je tuin opwarmen. Dat is wel zo fijn als we meer warme zomers en hittegolven krijgen door de klimaatverandering. Ook trekt groen meer vlinders en bijen aan, waardoor deze insecten beter in de stad kunnen overleven. Het regenwater kan beter weglopen in een groene omgeving. Dit is belangrijk in een tijd waarin stortbuien steeds vaker voorkomen.

Meedoen?

Geef je tegels op bij de Tegelteller op de website van NK tegelwippen. Geef het aantal tegels dat je gewipt hebt plus twee foto’s. Een foto ‘voor’ en een foto ‘na’ het tegelwippen. Jouw tegels worden opgeteld bij de tegelstand van de gemeente Oss.
Stuur ook een mail naar praktischallesgroen@oss.nl. Geef hierin aan je naam, adres en hoeveel tegels van welk formaat je weghaalt. De eerste 50 aanmeldingen belonen we met een waardebon van € 15,- van tuincentrum Coppelmans in Oss. Hiermee kun je meteen planten kopen ! In het tuincentrum vind je op het klimaatplein tips voor planten die bijdragen aan de biodiversiteit en nog veel meer informatie. Laat je inspireren!


afbeelding NK tegelwippen

Groene derby tegen Den Bosch

Den Bosch en Oss doen mee aan het NK tegelwippen. We strijden direct tegen elkaar. Kijk snel op welke plek gemeente Oss staat. Dit zie je in de Tegelstand.

Meer informatie

Voor vragen neem contact op met Anita Smit, via tel. 140412 of mail naar praktischallesgroen@oss.nl

Geveltuinen

Geveltuinen zorgen voor meer groen in de straten. Hiermee fleurt de buurt nog meer op. Het groen zorgt voor meer frisse lucht. Plus, het is erg belangrijk voor de insecten en andere kleine beestjes. Ook kan hierdoor een deel van het regenwater rechtstreeks de grond in. Daarom willen de gemeente Oss en woningcorporaties BrabantWonen en Mooiland dit jaar 100 nieuwe geveltuinen aanleggen in de gemeente Oss. Meer informatie over geveltuinen.

Klik hier om naar de enquête te gaan.

Laatste wijziging