Plaagdieren, wat doe je d'r aan?

We hebben allemaal wel eens te maken met plaagdieren. Denk bijvoorbeeld aan ratten, muizen of vliegen. Plaagdieren kunnen voor veel overlast zorgen. Wist u dat u heel veel kunt doen om overlast van plaagdieren te bestrijden en voorkomen? Lees er alles over op deze pagina.

Plaagdieren bestrijden

Heeft u last van ratten, insecten of andere plaagdieren of ziet u ze in de buurt? Maak dan gratis een melding bij Stichting Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD). Zij geven advies en bestrijden de plaagdieren in gemeente Oss.

Ziet u eikenproccessierupsen in de openbare ruimte? Maak dan hier een melding openbare ruimte. Hiervoor hoeft u geen contact op te nemen met het KAD.

Plaagdieren voorkomen

Wist u dat u zelf heel veel kunt doen om overlast van plaagdieren te voorkomen? Een schone omgeving is belangrijk, want de meeste plaagdieren komen af op vuil en voedsel. We geven u graag tips om overlast van plaagdieren te voorkomen:

Ratten

In heel Nederland leven ratten, dus ook in Oss. Ratten kunnen ziektes doorgeven en zorgen voor overlast of schade. Ze nestelen graag in de buurt van voedsel en afval.
Lees onze tips om ratten te voorkomen

Andere plaagdieren

Binnenkort komen hier meer tips over andere soorten plaagdieren

Klik hier om naar de enquĂȘte te gaan.