Oss Innoveert - Kinderen in armoede

Heb jij een goed, vernieuwend of inspirerend plan? Of een effectieve activiteit of product om kinderen in armoede te helpen? Dan is nu je kans om je idee om te zetten naar de werkelijkheid. Breng het in bij Oss Innoveert en maak kans op startsubsidie en ondersteuning om jouw idee uit te voeren!

Iedereen doet mee!

In de gemeente Oss groeit 1 op de 8 kinderen op in armoede. Dat zijn ruim 2.100 kinderen. En dat zijn er te veel. Daarom is de gemeente Oss op zoek naar ideeën die ervoor zorgen dat ook deze kinderen mee kunnen doen. Bijvoorbeeld op het gebied van sport of cultuur, met sociale activiteiten op school of in hun vrije tijd. Iedereen kan een plan insturen naar Oss Innoveert. Dus, laat weten hoe jij deze kinderen wil helpen!

Wat voor ideeën zoekt Oss Innoveert?

We zoeken ideeën, activiteiten en/of producten over:

• Hoe we kinderen in armoede meer ontwikkelingskansen kunnen bieden.
  • Hoe we de leefsituatie voor kinderen in armoede kunnen verbeteren.
  • Hoe we meer kinderen in armoede kunnen bereiken.
  • Wat kinderen in armoede nodig hebben in hun vrije tijd of voor school.
  • Hoe we meer kinderen in armoede mee kunnen laten doen aan sport, cultuur of sociale activiteiten.

Een nieuw plan kan ook ergens anders zijn bedacht, maar nog niet in de gemeente Oss uitgeprobeerd. Ook combinaties van bestaande ideeën kunnen vernieuwend zijn.

Bekijk het overzicht van initiatieven die al gestart zijn.

Hoe werkt het?

• In de handleiding ‘Hoe werkt het’ lees je waar je plan aan moet voldoen en wat de voorwaarden zijn voor de uitvoering.
  • Je idee insturen kan tot 1 september 2018.

Hoe dien je een plan in?

Je kunt een plan indienen via onderstaande formulieren. Lukt het niet om het formulier in te vullen? Bel dan naar 14 0412 en vraag naar Cathy van Doorn of Sille Dohmen. Ook met vragen kun je bij hen terecht.

Voordelen inloggen met DigiD:

• Al uw gegevens die bij ons bekend zijn, worden automatisch gevuld in het formulier. Dat scheelt u (een hoop) invulwerk.
  • U kunt makkelijk op de hoogte blijven van de status en voortgang van uw aanvraag / melding via "mijn zaken".

Heb je zelf geen plan maar wil je wel meedoen?

We zoeken ook actieve meedenkers voor de inspiratiebijeenkomsten. Je bent van harte welkom. Ook als je zelf geen plan hebt. Op de inspiratiebijeenkomst presenteren de initiatiefnemers hun innovatieve plan. Zij ontvangen graag feedback van de aanwezigen. De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 31 oktober 2018 van 16.00 tot 19.00 uur in de Pauluskerk in Oss. Wil je er bij zijn? Meld je aan bij ossinnoveert@oss.nl. Je mag ook anderen uitnodigen voor de bijeenkomst.

Meer weten of vragen?

Wil je meer weten of heb je nog vragen? Neem contact met op met Cathy van Doorn of Sille Dohmen via telefoonnummer: 14 0412. Of mail naar ossinnoveert@oss.nl.