Gratis Bespaarbox

Let op: U kunt de Bespaarbox Gas alleen aanvragen als u hierover een brief met code ontving.

Ontving u een brief met een code voor een gratis Bespaarbox? In een Bespaarbox zitten handige producten, waarmee u zelf uw woning kunt verduurzamen. Op deze pagina leest u hoe u de Bespaarbox aanvraagt en wat erin zit.

Hoe werkt het?

U kunt op dit moment alleen nog kiezen voor een Bespaarbox Gas. De Bespaarbox Stroom is op.

  1. Klik op de knop 'Aanvragen'.
  2. Kies voor 'Gasbespaarboxen'.
  3. Maak een afspraak om uw Bespaarbox op het gemeentehuis op te halen.
  4. Vul de code uit uw brief in bij het opmerkingenveld.
  5. Komt iemand anders uw Bespaarbox ophalen? Zet dit dan in het opmerkingenveld.
  6. Neem uw brief met vouchercode mee als u de Bespaarbox ophaalt!

Wat zit er in de Bespaarbox Gas?

Slim om te besparen op uw gasverbruik! Met de producten in de gratis Bespaarbox Gas kunt u zelf uw woning verduurzamen. In de Bespaarbox Gas zit: radiatorfolie, een deurdranger, een douchetimer, isolatiestrips voor deuren en tochtbanden. Hieronder leggen we uit wat u ermee kunt doen.

Radiatorfolie

Mogelijke energiebesparing: 30 m3 gas per jaar

Door het plakken van radiatorfolie op uw verwarmingsbuizen gaat er minder warmte in uw woning verloren. Hierdoor hoeft u uw woning minder vaak te verwarmen en verbruikt u minder gas.

Tip: Google eens op ‘aanbrengen radiatorfolie’. Dan ziet u hoe radiatorfolie het beste werkt. Of kijk eens op www.milieucentraal.nl.

Deurdranger

Mogelijke energiebesparing: 15 m3 gas per jaar

De deurdranger sluit deuren automatisch. Hierdoor is er minder tocht en verliest uw woning minder warmte. De verwarming hoeft dan niet zo hard te werken.

Douchetimer

Mogelijke energiebesparing: een gemiddeld gezin kan 60 m3 per jaar besparen door steeds vier minuten korter te douchen.

Om met warm water te douchen, heeft u gas of stroom nodig. In Nederland douchen mensen gemiddeld negen minuten. Dat is best lang (en dus duurder). Door korter te douchen, verbruikt u minder gas of stroom om het water te verwarmen. De douchetimer heeft drie standen (4, 6 en 8 minuten).

Isolatiestrip voor deuren

Mogelijke energiebesparing: 36 m3 per jaar

Bij een deur tocht het vaak. Dat zorgt voor koude lucht in uw woning. Door de kieren langs de deur dicht te maken, blijft de warmte in uw woning. Hierdoor verbruikt u minder gas om uw woning te verwarmen.

Tochtband E-vorm en tochtband P-vorm

Mogelijke energiebesparing per tochtband: 24 m3 per jaar

Door kieren in uw woning kan tocht ontstaan. Dat zorgt voor koude lucht in huis. Door de kieren langs uw deur dicht te maken, blijft de warmte in uw woning. Hierdoor verbruikt u minder gas om uw woning te verwarmen. Er zijn tochtbanden in allerlei vormen, voor meerdere kieren.

Wat zit er in de Bespaarbox Stroom?

Slim om te besparen op uw stroomverbruik! Met de producten in de gratis Bespaarbox Stroom kunt u zelf uw woning verduurzamen. In de Bespaarbox Stroom zitten ledlampen, een doorvoerstekker, tijdschakelklok, koelkastthermometer en een energiemeter. Hieronder leggen we uit wat u ermee kunt doen.

Vijf ledlampen (E27-fitting, 9 Watt)

Een ledlamp verbruikt 85% minder stroom dan halogeenlampen. En zelfs 90% minder stroom dan een gloeilamp! Daarom is het slim om uw lampen te vervangen door ledverlichting.

Tip: begin met de lampen die het meeste aanstaan.

Doorvoerstekker

Een doorvoerstekker zet de stroom in uw woning aan of uit. Als het lampje brandt, kunt u in één keer alle aangesloten elektrische apparaten uitzetten. Zo verbruikt u nooit onnodig stroom.

Tijdschakelklok

Een tijdschakelklok schakelt de stroom naar aangesloten elektrische apparaten in uw woning automatisch aan of uit. U hoeft er dus niet zelf aan te denken. Zo verbruikt u nooit onnodig stroom.

Koelkastthermometer

Een koelkastthermometer laat de temperatuur van uw koelkast zien. Veel koelkasten koelen te hard en verbruiken daardoor meer stroom dan nodig. Bij een groene smiley koelt u de koelkast voldoende.

Tip: op de thermometer staat een QR-code. Als u die scant, vindt u bespaartips voor de koelkast.

Energiemeter

Op het scherm van een energiemeter ziet u hoeveel stroom een apparaat verbruikt. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld uitrekenen wat de kosten zijn als u de wasdroger aanzet.

Zo gebruikt u de energiemeter:

  1. Stop de energiemeter in het stopcontact
  2. Plaats de stekker van het apparaat in de energiemeter
  3. Zet het apparaat aan (bijvoorbeeld een wasmachine of tv)
  4. Geef op de energiemeter aan dat u het verbruik wil meten

Meer hulp nodig?

Wilt u hulp bij het bekijken van uw energierekening? Kom dan naar één van de informatieavonden bij u in de buurt. Kijk op www.ossschakeltdoor.nl/energierekening.

Lukt het niet om de producten in de Bespaarbox te gebruiken? Bel 14 0412 of mail naar energiehulp@oss.nl. We helpen u graag!

Succes met de gratis Bespaarbox. We hopen dat u er veel aan hebt!