Parkeren in het Osse centrum met je kenteken

Laatst gewijzigd op: 14-01-2020

Vanaf 1 januari 2020 moet u in het Osse centrum uw kenteken invoeren op de parkeerautomaat. U krijgt dan geen parkeerkaartje meer. We beginnen op 8 parkeerterreinen; vanaf half januari geldt dit in het hele centrum. U kunt nog wel steeds met contant geld betalen.

Waarom doen we dit?

• Voordeel voor de automobilist: u hoeft niet meer terug te lopen naar uw auto om een parkeerkaartje achter de vooruit te leggen.
  • Duurzaamheid: het scheelt de gemeente Oss zo’n 1 miljoen papieren tickets per jaar.

Waar voeren we dit in?

Vanaf 1 januari parkeer je op de volgende parkeerterrein met je kenteken:

• Eikenboomgaardplein
  • Ridderhof
  • Maasvallei
  • De Wal
  • Raadhuishof (parkeerterrein achter gemeentehuis en theater/bibliotheek)
  • Lievekamplaan (achter politiebureau/bioscoop)
  • Boschpoorthof
  • Burchtplein
  • Kerkstraat

Half januari gaan we dit ook invoeren op alle andere parkeerplaatsen in het centrum. In februari en maart gaan we dit ook invoeren op de parkeerplaatsen in de woonwijken met betaald parkeren die om het centrum liggen.

Alternatief: bel parkeren

Vanaf 1 januari kunt u in Oss ook gebruik maken van álle 14 providers die betaald parkeren via een app aanbieden. Dat is nog sneller dan naar de parkeerautomaat lopen, én u rekent per seconde af. U betaalt dan nooit te veel en loopt geen risico meer op een parkeerboete. Kijk hier voor meer informatie over belparkeren en de verschillende providers die dit aanbieden.

Maakt u gebruik van een gehandicapten-parkeerkaart?

Die kunt u gewoon blijven gebruiken. Er verandert niets voor u.

Parkeertarieven

We hebben in Oss drie parkeertarieven:

• parkeren op straat voor de winkels: € 0,75 voor de eerste 30 min en daarna € 2,50/uur
  • alle pareerterreinen in het centrum: € 1,50 per uur, € 2,50 voor max 4 uur en € 4,- per dag
  • woonwijken: € 1,50 per uur
  • parkeerterrein Raadhuishof (achter gemeentehuis / Lievekamp) kunt u een half uur gratis parkeren. Als u langer parkeert, betaalt u het volledige parkeertarief