AZOSS aanvullende zorgverzekering Oss, goed verzekerd bij een laag inkomen

Het is elk jaar weer een klus om de juiste zorgverzekering te kiezen. Zeker als u een laag inkomen hebt en zoekt naar de beste verzekering die betaalbaar is. Daarom heeft de gemeente Oss AZOSS; een aanvullende zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen.

AZOSS is een verzekering met ruime vergoedingen. Doe mee! Kijk op www.gezondverzekerd.nl/oss voor meer informatie.

Hebt u een laag inkomen en hoge zorgkosten?

Voor iedereen met een laag inkomen en hoge zorgkosten is er AZOSS. U krijgt korting van de verzekeraar én de gemeente betaalt mee aan de premie. AZOSS vergoedt allerlei kosten die u anders zelf moet betalen, bijvoorbeeld een bril, tandarts, fysiotherapie en de eigen bijdrage van de Wmo. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Wat zijn de voordelen van AZOSS?

  • U bent goed verzekerd voor veel voorkomende ziektekosten (bijvoorbeeld bril, fysiotherapie, orthodontie).
  • Het extra uitgebreide pakket verzekert uw eigen bijdrage van de WMO thuiszorg en heeft een regeling voor uw eigen risico.
  • Er is geen medische keuring voor toelating nodig.
  • U krijgt korting op de premie. Afhankelijk van het pakket dat u kies betaalt de gemeente maandelijks € 20,- of € 40,-.

Wanneer kunt u meedoen met AZOSS?

U kunt meedoen met AZOSS als:

  • uw inkomen niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm die voor u van toepassing is.
  • u geen bezittingen (vermogen) hebt die meer waard zijn dan € 6.020,- [alleenstaande] of € 12.040,- [alleenstaande ouder, gehuwd of samenwonend].
  • u geen bezittingen (vermogen) hebt die meer waard zijn dan € 6.020,- [alleenstaande] of € 12.040,- [alleenstaande ouder, gehuwd of samenwonend].
  • u geen schuld hebt bij uw huidige zorgverzekeraar.

Hoe kunt u overstappen naar AZOSS?

Op 12 november zijn de premies voor 2019 bekend. U kunt zich vanaf deze datum aanmelden of overstappen. Meldt u vóór 1 januari 2019 aan op www.gezondverzekerd.nl/oss.

Hebt u hulp nodig bij het aanmelden? Kom dan naar het inloopspreekuur in het gemeentehuis. Vanaf 22 november tot 27 december 2018 elke donderdag van 12:00 tot 15:00 en van 17:00 tot 19:00 uur.

Wilt u meer informatie?

Meer informatie over de gemeentepolis AZOSS vindt u op www.gezondverzekerd.nl/oss