Maatschappelijke stagemarkt in Oss voor scholieren en organisaties

Op maandag 14 januari is de hal van het gemeentehuis van Oss gevuld met kraampjes van non-profitorganisaties die maatschappelijke stages aanbieden. Middelbare scholieren kunnen zich hier oriënteren op de maatschappelijke stage die ze dit schooljaar gaan doen.

Divers stageaanbod

Middelbare scholieren én hun ouders zijn van harte welkom op de markt. Ze kunnen er rondkijken, een praatje maken met stagebieders en uitleg krijgen over de vacaturebank www.mas4jou.nl. Het stageaanbod op de markt is heel divers: voorlezen voor ouderen, zwemmen met jong met een beperking, meehelpen met sporttrainingen en culturele evenementen, dieren verzorgen. Een scholiere verzuchtte vorig jaar: ‘Er is zo veel leuks. Ik kan gewoon niet kiezen!’ De entree is uiteraard gratis. De stagemarkt duurt van 15.00 tot 17.30 uur.

Vrijwilligers van de toekomst

Ons Welzijn is door de gemeente Oss aangewezen als coördinator van maatschappelijke stages. Gemeente Oss vindt het belangrijk dat middelbare scholieren minimaal 20 uur per jaar besteden aan de belangeloze inzet voor een ander. De maatschappelijke stagiairs van nu zijn de vrijwilligers van de toekomst. Menig scholier houdt na afloop van de stage een warm hart voor de organisatie en beseft het belang van vrijwilligerswerk.