Veilig oogsten, geen modder op de weg

Het is weer oogsttijd. Dit betekent dat agrariërs en loonwerkers vaak vanaf het land de weg op moeten. Bedrijvigheid alom, met tractor, aanhangers en ander materieel. Daar valt modder of klei van af die de openbare weg vervuilt. Niet prettig omdat de modder zorgt voor gladheid en slipgevaar voor andere weggebruikers. Dit kan leiden tot verkeersongevallen, soms met ernstige afloop. Gemeente Oss vindt het dan ook belangrijk dat weggebruikers hiervoor worden gewaarschuwd. Daarom werken we samen met het ZLTO – Cumela en de politie om te bekijken hoe we de veiligheid voor weggebruikers zo goed mogelijk kunnen waarborgen.

Waarschuwingsborden

Afgesproken is dat agrariërs en loonwerkers hun materieel en de vervuilde weg schoonmaken. Ook plaatsen ze waarschuwingsborden die de gemeente Oss op de werf heeft staan. Deze maatregelen kunnen alleen maar goed werken als ook u, als weggebruiker uw rijgedrag aanpast aan deze omstandigheden. In de herfst moet u in de buitengebieden als fietser, bromfietser of automobilist altijd rekening houden met gladde wegen door modder op de weg. Komt u op een weg die vervuild is en wilt u dat melden? Bel dan naar 14 0412.