Gemeente Oss steunt Statiegeldalliantie

Gemeente Oss steunt de Statiegeldalliantie. Dit Belgisch-Nederlands initiatief zet zich in voor het invoeren van statiegeld op blikjes en kleine plastic flesjes. De Tweede Kamer overlegt hierover op 15 maart. Al 200 Nederlandse gemeenten sloten zich aan bij de Statiegeldalliantie.

Minder produceren en meer hergebruiken

Gemeente Oss zet zich in voor een circulaire economie. Minder produceren, meer hergebruiken. ‘Aansluiten bij de statiegeld alliantie past in ons beleid. We richten ons op het circulair maken van de economie. Minder afval begint aan de bron. Zoals geen onnodige verpakkingen. En producten zo maken dat grondstoffen opnieuw bruikbaar zijn. Daarvoor moeten we bij het bedrijfsleven en onze overheid zijn’, aldus wethouder Johan van der Schoot.

Hopen dat statiegeld verplicht wordt

In totaal zijn er meer dan 400 lokale overheden, bedrijven en organisaties aangesloten bij de Statiegeldalliantie, waaronder 200 Nederlandse gemeenten. Van der Schoot: ‘Door als gemeenten, milieuorganisaties en andere partijen samen duidelijk te maken dat we dit belangrijk vinden, hopen we dat statiegeld verplicht wordt. Zodat we mensen prikkelen om lege flesjes en blikjes in te leveren’.