Gouden oogappel voor Els Mulders

Els Mulders uit Oss heeft een Gouden Oogappel gekregen voor haar vrijwilligerswerk in de wijk Ruwaard. Ze kreeg de onderscheiding van wethouder Thijs van Kessel.

Ruwaard is ‘haar’ wijk

Els Mulders is een veelzijdig vrijwilliger in de wijk Ruwaard. Ze zet zich al tientallen jaren met ziel en zaligheid in voor ‘haar’ wijk. Zo is Els al 15 jaar bestuurslid bij de Wijkraad Ruwaard. Ze weet wat er speelt onder de inwoners, kent de wijk op haar duimpje en brengt vaak nieuwe onderwerpen op tafel voor een nog betere en mooiere Ruwaard. Ook is Els vrijwilliger bij kinderboerderij De Elzenhoek en in het verleden nauw betrokken geweest bij de nieuwbouw. Bij het jaarlijkse Midzomerfestijn is Els al voorzitter sinds de oprichting elf jaar geleden. Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar het Elzeneindpark. Els is een vrijwilliger met een zeer hoge inzet. Ze maakt altijd af waar ze aan begint: vrijwillig is bij haar nooit vrijblijvend.

Gouden Oogappel

De onderscheiding is een gouden speld in de vorm van een appel, uitgevoerd in geel- en witgoud. Linksboven is de vorm van een oog uitgesneden met daarin een 0.03 karaat witte diamant. De uitreiking van de Oogappel gaat vergezeld van een oorkonde, een cheque van € 250 en feestelijke taart.

Voordragen vrijwilligers

Vrijwilligers in de gemeente Oss die zich op een bijzondere manier inzetten, onderscheidt de gemeente met een Gouden Oogappel. Per jaar zijn er zes Oogappels. Kent u iemand die een Oogappel verdient? Vul dan het aanmeldformulier in (zo uitgebreid mogelijk). Het comité ‘Vrijwilliger van het jaar’ beoordeelt de aanvraag.

Wethouder Thijs van Kessel met Els Mulders Wethouder Thijs van Kessel met Els Mulders