Laag inkomen en kinderen?

Als kinderen van de basisschool naar de middelbare school gaan, hebben ze vaak nieuwe spullen nodig. Denk aan een tas, rekenmachine, laptop/iPad of een nieuwe fiets. Kosten die niet iedereen kan betalen. De gemeente Oss vindt het belangrijk dat kinderen een goede start krijgen. Daarom zijn er voor gezinnen met een laag inkomen verschillende regelingen.

€ 400,- voor het overgangsjaar

De gemeente Oss heeft de regeling ‘Meedoen is belangrijk’. Die bestaat uit verschillende regelingen. Eén daarvan is de eenmalige bijdrage van € 400,- per kind voor het overgangsjaar van basisschool naar middelbare school.

Wilt u het bedrag voor het begin van het schooljaar ontvangen? Vraag het dan voor 1 augustus 2018 aan.

Solidariteitsfonds scholen Voortgezet Onderwijs

Het Hooghuis, Maaslandcollege, Stichting Leergeld Maas en Leijgraaf en de gemeente Oss hebben een solidariteitsfonds opgericht. Vanuit het solidariteitsfonds worden verschillende dingen vergoed, zoals:

• (de maandelijkse leenbijdrage voor) een laptop of iPad;
  • deelname aan buitenschoolse activiteiten voor alle leerlingen;
  • schoolbenodigdheden;
  • huiswerkbegeleiding, zoals deze op school verzorgd wordt door (betaalde) ouderejaars leerlingen;
  • deelname aan een (buitenlandse) reis. Dit is eenmalig.

De kosten worden door Stichting Leergeld aan de school betaald.

Een aanvraag doen voor het Solidariteitsfonds? Bel naar Stichting Leergeld via telefoonnummer 06 1308 9599 (bereikbaar op maandag van 10.00 tot 12.00 uur en dinsdag 14.00 tot 16.00 uur) of mail naar: leergeldoss@gmail.com. Een medewerker van Leergeld komt bij u thuis om te bespreken hoe zij kunnen helpen.

Vangnetregeling zwemmen

Speciaal voor kinderen vanaf groep 7 tot 18 jaar die nog geen zwemdiploma hebben, is er de vangnetregeling van de gemeente Oss. Kinderen kunnen een gratis zwemopleiding van één jaar bij het Golfbad Oss volgen. Vraag naar de mogelijkheden bij het Golfbad Oss.