We are Food Oss

Brabant is in 2018 Europese Regio van de Gastronomie. Oss is een belangrijke gemeente als het gaat om voedsel en verwerken van voedsel. Daarom doen we volgend jaar mee aan de regionale campagne We Are Food. Er zijn nu al verschillende activiteiten rond het thema.

Culinair journalisten

Op zondag 2 juli kwam een groep Belgische culinair journalisten op initiatief van de VVV naar onze regio. Dit naar aanleiding van het jaar van de Gastronomie. De journalisten bezochten o.a. Landerij VanTosse en lunchten aan langgedekte tafels in de Peperstraat in Oss.

Ideeën voor We are Food

Osse ondernemers en instellingen zetten volgend jaar Oss op de kaart als belangrijke stad op het gebied van voedsel. Zij hebben de laatste twee maanden ideeën bedacht om aan te sluiten bij de regionale campagne We are Food. Iedereen met een mooi initiatief met voedsel in de hoofdrol kan meedoen! Aanmelden kan op www.wearefood.nl en via de mail wearefood@oss.nl.

Projecten voor Beter Eten in Brabant

Beter eten in Brabant is een belangrijk onderdeel van We are Food. Hiervoor zijn twee Osse projecten ingezonden en één van de Maashorstgemeenten samen: Kookmaatjes van Stichting Kookmaatjes, Wereldburger van Het Hooghuis en Oerlekker (Maashorstgemeenten). Zij maken kans op een geldbedrag om hun idee verder uit te werken. Provincie Noord-Brabant maakt de winnende projecten op 10 juli bekend.

Oss is voedsel!

In Oss zijn alle schakels van de agrifoodketen aanwezig. We hebben bijzondere projecten op het gebied van voedsel en ook veel belangrijke organisaties. Denk aan de honderden foodondernemers, Landerij vanTosse, NME centrum de Elzenhoek, Foodfestival Oss en andere activiteiten in ons stadscentrum, de Klasseboeren Oss, Stadse Boeren Oss, ROC de Leijgraaf met de eerste mbo-foodopleiding in Nederland, Maasmeanders, Landwinkel Spierings of Imkerij Ecopoll. Oss ís voedsel!

www.wearefood.nl