In 2022 meer geld overhouden? Check je vaste lasten!

Laatst gewijzigd op: 07-12-2021

December. Terugkijken op het afgelopen jaar en vooruitkijken op het nieuwe jaar. Wat ging goed, wat kan beter, hoe voelde je je, wat leerde je en wat wil je volgend jaar veranderen? Wat geld betreft is het slim om even tijd te maken voor de vaste lasten check. Kan het goedkoper? En betaal je voor dingen die je helemaal niet gebruikt? Zo kun je makkelijk besparen én begin je 2022 goedkoper. Wij hebben een aantal tips voor je!

Zorgverzekering vergelijken en overstappen

Je kunt weer overstappen van zorgverzekeraar. Bedenk goed om voor jezelf welke zorgkosten je hebt of verwacht in het nieuwe jaar. Zitten deze kosten in de basisverzekering of kun je die met een aanvullend pakket verzekeren? En ben je met de meeverzekerde kosten dan uiteindelijk goedkoper uit? Er zijn verschillende vergelijkingssites waar je je wensen kunt aanvinken en premies en voorwaarden kunt vergelijken. Google maar eens op: vergelijken zorgverzekering. Kijk of ook je je via een collectief kunt verzekeren. Bijvoorbeeld via je werkgever, een vakbond of andere vereniging.

Energieleverancier, verzekeringen en telecommunicatie vergelijken en overstappen

Hoeveel betaal je elke maand aan je energieleverancier, verzekeringen, tv-, internet- en telefoonaansluiting of mobiele telefoon abonnement? Dat kan misschien wel goedkoper! Er zijn verschillende websites waar je prijzen kunt vergelijken. Zoals: www.consumentenbond.nl, www.gaslicht.com, www.pricewise.nl, www.independer.nl, www.overstappen.nl, www.mobiel.nl en www.internetvergelijk.nl. Let op! Je contracttermijn moet wel verlopen zijn om over te kunnen stappen.

Check je verzekeringen

Jezelf verzekeren is slim om grote financiële tegenslagen op te vangen die je zelf niet wilt of kunt betalen. Soms ben je zo goed verzekerd dat je dubbele of onnodige verzekeringen hebt. Bijvoorbeeld als je je inboedel hebt verzekerd voor € 50.000 en maar een inboedel hebt ter waarden van € 25.000. En soms ben je via een vakbondslidmaatschap voor zaken waar je ook een aparte verzekering voor afsloot. Het is dus slim om dit te controleren.

Abonnementen

Waar heb jij allemaal een abonnement op? Denk aan de sportschool, tijdschriften, loterijen en streaming- en muziekdiensten. Heb je deze abonnementen nodig? Kan het goedkoper? Kun je misschien met een huisgenoot een abonnement delen? Slim omgaan met abonnementen kan veel geld besparen.