Loonwaardemeting aanvragen

Mededeling

Kijk voor het laatste (lokale) coronanieuws op www.oss.nl/coronavirus

Werkgevers kunnen via de gemeente loonkostensubsidie aanvragen. De hoogte van de loonkostensubsidie berekenen wij op basis van een loonwaardemeting. Op deze pagina lees je wat een loonwaardemeting is en hoe je deze kunt aanvragen.

Wat is een loonwaardemeting?

Een loonwaardemeting bepaalt de productiviteit van een medewerker en zet deze om in een loonwaarde. Op basis van de loonwaarde berekenen wij de loonkostensubsidie voor een werkgever. Dat is het verschil tussen de arbeidsproductiviteit van de werknemer (loonwaarde) en het wettelijk minimum loon. We gaan daarbij uit van 100% arbeidsproductiviteit.

Loonkostensubsidie helpt mensen die niet 100% productief kunnen zijn in hun werk. En werkgevers worden met loonkostensubsidie gestimuleerd om hen in dienst te nemen of te houden.

Hoe kan ik een loonwaardemeting aanvragen?

Consulenten en AJM’ers van team Werk kunnen via onderstaande knop een loonwaardemeting aanvragen.

Volg de volgende stappen:

  1. eHerkenning opent. Kies voor Reconi (voorheen CreAim) en klik op ‘verder’.
  2. Login met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Vul het formulier helemaal in en voeg gevraagde en/of relevante documenten (met toestemming van de klant) toe. Denk aan: bewijs van inschrijving in het doelgroepregister of recent stageverslag. Velden met een * zijn verplicht.
  4. Ben je klaar? Klik op ‘Versturen’. Je ontvangt een kopie van je aanvraag in je mailbox.
  5. In het KCS (KlantContactSysteem) zie je wat de status van je aanvraag is: https://loket.oss.nl/KCS/. Daar zie je ook welke loonwaardespecialist jouw aanvraag in behandeling neemt.

Let op! Vraag de loonwaardemeting meteen aan:

  • Na ondertekening van de proefplaatsingsovereenkomst;
  • Na toekenning van forfaitaire loonkostensubsidie;
  • Als een werkgever aangeeft een stagiair/vrijwilliger/deelnemer dagbesteding in dienst te willen nemen;
  • Als iemand vanuit VSO/PrO een arbeidsovereenkomst aangaat.

Meer weten?

Heb je vragen over een loonwaardemeting? Of wil je meer weten over het aanvragen van een loonwaardemeting? Mail naar: loonwaardemetingen@oss.nl. Informatie over loonkostensubsidie lees je hier.