Hoe werkt schuldhulpverlening?

U hebt schulden en de rekeningen stapelen zich op. Om uit de problemen te komen moet u rekeningen betalen en schulden aflossen. Lukt dit niet? Maak dan een afspraak bij schuldhulpverlening. Schuldhulpverlening bekijkt samen met u wat nodig is om uit de financiƫle problemen te komen.

Wat gebeurt er tijdens het eerste gesprek?

Tijdens het eerste gesprek aan de balie van schuldhulpverlening bespreken we uw vragen. We bekijken wat schuldhulpverlening voor u kan doen en of er meer gesprekken nodig zijn. Ook kijken we of we u met adviezen vast op weg kunnen helpen. Zijn er vervolggesprekken nodig? Dan plannen we een afspraak voor een intake.

Wat is een intake?

Na het eerste gesprek aan de balie krijgt u een intake als dat nodig is. De intake is een gesprek van 1 uur en 15 minuten. In dat gesprek bespreken we uw financiƫn, de oorzaak van uw problemen en hoe we verder gaan.

Hoe gaat het verder?

Schulphulpverlening heeft drie fasen: intake, stabilisatie en schuldregeling. Niet iedereen doorloopt alle stappen. We maken een plan dat past bij uw situatie en waar u mee geholpen bent.
Lees meer over de drie fasen van schuldhulpverlening.