Ervaringsverhalen

In Nederland is 1 op de 5 jongeren mantelzorger! Dat zijn er superveel. Je bent dus niet alleen. Hier lees of bekijk je een aantal verhalen van jonge mantelzorgers.

Ben jij jonge mantelzorger? En heb jij zorgen? Deel ze dan! Praat erover met een leraar of begeleider van je sport of hobby. Of neem contact op met We Matter, de organisatie van ONS welzijn voor jonge mantelzorgers in de gemeente Oss. Kijk voor meer informatie op de website van ONS welzijn, bel naar 088 374 2525, mail naar wematter@ons-welzijn.nl of neem contact op via Instagram of Facebook.

3FM DJ Frank van der Lende vertelt over de zorg voor zijn vader

Kayleigh (25)

Kayleigh werkt bij een kinderdagverblijf en als gespecialiseerd thuisbegeleider. Daarnaast zorgt zij voor haar broer Jethro (22 jaar), die een ernstig meervoudige beperking heeft. Lees het verhaal van Kayleigh hier.

Michael vertelt over hoe hij zorgt voor zijn zus

Viroen (25)

Viroen heeft zijn bachelor Bedrijfskunde op zak. Hij zorgt voor zijn moeder Sardha (56) die meerdere beroertes heeft gehad en een nierziekte heeft. Lees het verhaal van Viroen hier.

Inge vertelt over de zorg voor haar moeder

Esma (24)

Esma doet een master Community Development. Daarnaast is zij maatschappelijk werker. Zij zorgt voor haar oma (79) die dement is en haar broer (20) en zus (28) die beide een meervoudige beperking hebben. Lees het verhaal van Esma hier.

Meer verhalen van jonge mantelzorgers lezen? Kijk dan eens op de website van MantelzorgNL.