Mantelzorg in de gemeente Oss

Mantelzorg krijgen of bieden hoort bij het leven. Het is iets van ons allemaal en kan ons allemaal (plotseling) overkomen. Zorgen voor familie of vrienden doet een mantelzorger uit liefde. Je wilt er voor de ander zijn. Maar soms wordt de zorg emotioneel, lichamelijk of financieel te zwaar voor de mantelzorger. Dan zijn er in de gemeente Oss verschillende organisaties die kunnen helpen.

Samen werken aan mantelzorg

Begrip en hulp voor mantelzorgers is belangrijk. In de gemeente Oss willen we dat mantelzorgers erkend, gehoord en ondersteund worden. Dat doen we als hele samenleving. Familie, vrienden, buren, werkgevers, collega’s, leraren, klasgenoten en zorgprofessionals. Het is fijn als iedereen rekening houdt met elkaar. Dat betekent ook respect en waardering hebben voor wat de mantelzorger (voor een ander) doet.

Iedereen die in de gemeente Oss woont en hulp nodig heeft kan terecht bij verschillende organisaties. Ook de mantelzorger. Denk aan: de Sociaal Teams van ONS welzijn, de afdeling Zorg van de gemeente Oss, Centrum Jeugd en Gezin, bij zorgaanbieders en huisartsen. Maar ook in de buurt kunt u om hulp vragen. Bijvoorbeeld aan uw buren, uw werkgever, op school, bij de hobby- of sportclub. Mantelzorg doen we allemaal.

Informatie over mantelzorg

Op www.oss.nl/mantelzorg vindt u veel informatie over mantelzorg en hulp bij mantelzorg in de gemeente Oss. De pagina’s zijn samen met ONS welzijn gemaakt. Mist u informatie? Stuur dan een mail naar internet@oss.nl.