Mantelzorgcompliment

Wat is een mantelzorgcompliment?

Ontvangt u mantelzorg en wilt u degene bedanken? Dan kunt u een mantelzorgcompliment aanvragen bij de gemeente. Dit is een VVV cadeaupas van € 50 die u zelf aan uw mantelzorger geeft.

Wat is mantelzorg?

Mantelzorgers zorgen langdurig (langer dan drie maanden en gemiddeld minstens acht uur per week) en onbetaald voor een naaste met een ziekte of beperking. Zij doen dit omdat zij een persoonlijke band hebben met de persoon voor wie zij zorgen. Een mantelzorger is meestal een partner, kind, vader of moeder, een ander familielid, vriend of kennis.

Lukt het u niet om online aan te vragen? Dan kunt u een aanvraagformulier bij de Pubieksbalie op het gemeentehuis ophalen.

Lees voordat u de aanvraag doet eerst de voorwaarden.

Voorwaarden

  • U vraagt het mantelzorgcompliment aan voor uw mantelzorger. Kunt u dit niet zelf? Dan mag iemand anders dit namens u doen.
  • U bent inwoner van de gemeente Oss.
  • Uw mantelzorger hoeft niet in de gemeente Oss te wonen.
  • Uw mantelzorger heeft in het afgelopen jaar langer dan drie maanden en minstens acht uur per week onbetaald voor u gezorgd.
  • U kunt per jaar één mantelzorgcompliment aanvragen.
  • U kunt het mantelzorgcompliment van 2019 aanvragen van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2019.

Lees ook de veelgestelde vragen.

Hoe gaat het verder na uw aanvraag?

Wij sturen het mantelzorgcompliment binnen 30 dagen per post naar u toe. U geeft het mantelcompliment zelf aan uw mantelzorger.