AED's in de gemeente Oss

man grijpt naar zijn borst

Iedere week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De kans op overleven is het grootst als iemand binnen 6 minuten start met reanimeren en een AED aansluit. Als elke minuut telt, is snelle hulp van levensbelang.

Wat kunt u doen om te helpen?

Krijgt iemand een hartstilstand? Bel altijd eerst 112

Start zo snel mogelijk met de reanimatie en zorg dat er een AED (automatische externe defibrillator) wordt gehaald.

Word burgerhulpverlener

Bent u 18 jaar of ouder en hebt u in de afgelopen twee jaar een reanimatietraining gevolgd? Meld u dan aan als burgerhulpverlener. Wanneer u dat doet, krijgt u bij een reanimatie in uw postcodegebied een bericht. Hierin staat exact waar u heen moet gaan om hulp te verlenen. Ook kunt u een bericht krijgen waarin staat waar u de dichtsbijzijnde AED kunt vinden. Lees meer op HartslagNu.

Weet waar de AED’s hangen

In geval van nood wilt u zo snel mogelijk een AED bij u in de buurt vinden. AED’s hangen vaak op openbare plekken en in publieke gebouwen. Zorg dus dat u weet waar een apparaat hangt in uw wijk of dorp.

Er is helaas geen openbare database met de locaties van AED’s in Nederland. Ben je burgerhulpverlener? Dan kun je via de app HarslagNu na inloggen alle aangemelde AED’s in de buurt zien. Download de app via HartslagNU.

Schaf zelf een AED aan

Bedrijven en andere organisaties hangen vaak AED’s in en om hun gebouw. Wilt u een AED aanschaffen? Neem dan contact op met de Werkgroep AED-beheer voor informatie en advies. Aanspreekpunt van de werkgroep is de stichting Hart voor Oss.

De werkgroep AED-beheer bekijkt waar actie nodig is om tot een dekkend AED-netwerk te komen. Zij zorgt er met subsidie van de gemeente Oss voor dat AED’s 24 uur per dag bereikbaar zijn. De werkgroep regelt aanschaf, onderhoud en vervanging van AED’s en beslist waar en welke AED’s op de kaart worden geplaatst. De kaart vindt u via de website Hart voor Oss.

Veel AED’s zijn al geregistreerd, maar nog lang niet allemaal. Uw hulp is daarbij nodig: hoe meer aangemelde AED’s, hoe meer levens worden gered. Check daarom de AED’s in uw buurt. Mist u een AED op de kaart? Meld deze dan aan bij de werkgroep.

Meer informatie