Over Samen slimmer met geld

Hebt u teveel schulden? Of een laag inkomen? Onderneem dan zelf actie! De gemeente Oss kan u samen met andere partijen helpen. Wij proberen u te helpen om zelf weer de touwtjes in handen te krijgen en mee te doen in de samenleving. U hebt natuurlijk wel uw eigen verantwoordelijkheid. Dus onderneem zelf actie en zoek daarbij op tijd hulp als het nodig is. Dit kan grotere problemen vaak voorkomen.

De gemeente Oss onderzoekt samen met betrokken professionals, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers hoe we financiële problemen bij Osse inwoners kunnen voorkomen en signaleren.

Waarom de campagne Samen slimmer met geld?

De campagne richt zich op een gezonde financiële leefstijl en het voorkomen van problemen op het gebied van schulden en armoede voor en door de inwoners van de gemeente Oss. Deze campagne vraagt brede aandacht voor dit onderwerp en wil mensen helpen om in actie te komen. Wethouder Kees van Geffen: ‘Financiële problemen kunnen iedereen overkomen. Zo kunnen er dingen gebeuren in je leven die je zelf niet in de hand hebt. Dit kan grote gevolgen hebben. We bereiken nu maar een klein gedeelte van de inwoners met financiële problemen. Daar willen we iets aan doen. Er heerst nog vaak een taboe op dit onderwerp. Alle reden om het onderwerp hoog op de agenda te zetten.’