Bespaartip – Too Good To Go

Laatst gewijzigd op: 10-08-2020
Bespaartip – Too Good To Go

Ken jij Too Good To Go al? Het is dé gratis app om voedselverspilling tegen te gaan. In de app bieden bedrijven hun niet-verkochte of niet-opgegeten eten aan in een Magic Box. En dat tegen een vaste, lage prijs. Ook nog eens goed voor je portemonnee dus! In dit artikel lees je hoe de app werkt en krijg je Too Good To Go tips.

Download de gratis app!

De app Too Good To Go download je gratis in de App Store of Google Play Store. Heb je de app gedownload? Dan kun je meteen aan de slag om voedsel en je geld te redden.

Scoorde jij al een Magic Box? En was je er blij mee? Wij horen graag hoe jij het ervaarde!
Mail naar: samenslimmermetgeld@oss.nl.

Locatie instellen

Je wilt vanuit de gemeente Oss natuurlijk niet helemaal naar Amsterdam of Groningen rijden om eten te redden. Daarom is het handig om je locatie in te stellen. Voor ons is dat Oss. Nu zijn er in de gemeente Oss nog niet zoveel bedrijven die meedoen, maar hopelijk verandert dat snel! Supermarkten, bakkerijen, (afhaal)restaurants, hotels en andere bedrijven met voedselrestanten kunnen meedoen. Dus vertel hen over Too Good To Go!

Magic Box vinden

Bedrijven bieden overgebleven eten aan in een Magic Box. Daarin zit overtollig eten, dat nog prima eetbaar is, maar dat winkels en restaurants aan het eind van de dag weg zouden moeten gooien. Denk bijvoorbeeld aan een bakkerij die elke dag vers brood bakt of een restaurant dat meer drukte verwachtte en daardoor maaltijden overhoudt. Je weet nooit precies* wat er in je Magic Box zit, totdat je hem ophaalt. Wat je wel zeker weet, is dat het een goede deal is en dat je lekker eten krijgt! Spannend hè?!

* Per verkooppunt kun je wel lezen wat er misschien in de box zit. Dat staat onder het kopje ‘Wat je zou kunnen krijgen’.

Wat kost een Magic Box?

Wat je voor een Magic Box betaalt, ligt aan het bedrijf waar je de Magic Box haalt. Zo betaal je bijvoorbeeld bij Hema Oss € 5 voor een Magic Box t.w.v. € 15 en bij de supermarkt € 4,99 voor een Magic Box t.w.v. € 14,99.

6 Too Good To Go tips

Tips voor het gebruik van Too Good To Go.

1. Let op de tijd!

De Magic Box haal je tussen een bepaalde tijd op. De ophaaltijd zie je bij het aanbod van het bedrijf. Daar staat trouwens ook hoe ver je moet reizen voor je Magic Box.

2. Gebruik filters

In de app kun je filters aanzetten:

  • Beschikbaarheid: Zet je deze optie aan? Dan zie je alleen locaties waar vandaag eten beschikbaar is.
  • Ophaaltijd: Hier stel je de tijd in wanneer je de Magic Box wilt ophalen.
  • Categorie: Welk voedsel wil je redden? Maaltijden, brood & banket of boodschappen? Wil je alles redden? Dan sla je dit filter over =)
  • Dieet: Wil jij alleen vegetarisch of veganistisch eten redden? Dan kun je dat hier aangeven.

3. Favoriete verkooppunten

Verkooppunten waar jij het liefst een Magic Box wilt kopen kun je favoriet maken. Klik op het verkooppunt en dan rechtsboven op het hartje. De winkel wordt toegevoegd aan jouw favorieten. Je vindt je lievelingswinkels onderin de app bij ‘Favorieten’.

4. Ga je op pad? Pas je locatie aan.

Ga je naar een andere plaats en wil je daar eten redden? Verander dan de locatie in de app. Zo zie je wat voor lekkers je daar in de buurt kunt scoren. Kijk wel goed naar de vermelde tijd dat je de Magic Box moet ophalen.

5. Tip jouw lievelingswinkel!

Staat jouw lievelingsrestaurant, -lunchroom, -supermarkt of -winkel er nog niet bij? Tip de manager van de winkel of stuur een mailtje naar het bedrijf en vraag of ze de app Too Good To Go al kennen. Laat ze weten dat jij het tof vindt als ook zij zich aansluiten en zo voedselverspilling tegengaan.

6. Overige tips

  • Haal je Magic Box lopend of met de fiets op. Lekker duurzaam!
  • Scoor je een Magic Box bij een restaurant of hotel? Neem dan zelf (afsluitbare en herbruikbare) bakjes en zakjes mee.
  • Neem je eigen tas mee.
  • Zitten er producten in je Magic Box die je echt niet gebruikt? Maak er iemand anders blij mee! Verras familie, vrienden of je buren of zet het op Facebook of de buurtapp.

Kortom, Too Good To Go is een leuke manier om lokale ondernemers te leren kennen, om voedselverspilling tegen te gaan én het is ook nog eens fijn voor je portemonnee! Win-win-win <3

Meer weten?

Meer weten over Too Good To Go? Neem dan eens een kijkje op hun website.

Klik hier om naar de enquête te gaan.