Lagere woonlasten door woningruil

Laatst gewijzigd op: 17-06-2020
Lagere woonlasten door woningruil

Een groot deel van het inkomen gaat naar het betalen van vaste lasten. En een groot deel van je vaste lasten bestaat uit de huur/hypotheek van je woning, gas, water en licht. Als je in een huis woont dat eigenlijk te groot is, gaat een (te) groot deel van je inkomen naar deze vaste lasten. Woningruil kan de oplossing zijn. Hier lees je meer over in dit artikel.

Woningruil

Woningruil is ideaal voor mensen die in een ander plaats willen wonen, bijvoorbeeld om dichter bij het werk te wonen. Of voor mensen die in een kleinere woning willen wonen, omdat het huis te groot en/of te duur is geworden door scheiding of als je kind(eren) uit huis is/zijn. Of voor mensen die juist naar een grotere woning willen verhuizen door gezinsuitbreiding.

Ruilwoning aanbieden en zoeken

Als je van woning wilt ruilen, moet je zelf op zoek naar mensen die ook van woning willen ruilen. Dat kan via de website woningruil.nl. Hier kun je reageren op het aanbod of je eigen huis aanbieden voor huizenruil. Dit is gratis.

Woningruil huurwoning

Huur je een woning bij woningcorporatie BrabantWonen of Mooiland? Dan is het belangrijk dat je woningruil vooraf aanvraagt! Lees de voorwaarden en meer informatie over woningruil op hun website: Brabantwonen of Mooiland.

Woningruil koopwoning

Woningruil bij koopwoningen werkt zoals elke (ver)koop van een huis. Je maakt afspraken over de verkoop- en aankoopprijs van de woning. Zijn jullie eruit? Dan komt er voor allebei de huizen een koopovereenkomst. Jullie betalen ook allebei kosten koper. Het waardeverschil tussen de huizen moet worden bijbetaald. Is de financiering geregeld? Dan ruilen jullie van sleutel en woon je in je nieuwe huis!

Klik hier om naar de enquĂȘte te gaan.