Wat kun je doen als je (tijdelijk) je rekening(en) niet kunt betalen?

Laatst gewijzigd op: 13-08-2020
Wat kun je doen als je (tijdelijk) je rekening(en) niet kunt betalen?

Heb je niet genoeg geld om je rekeningen te betalen? Bijvoorbeeld omdat je (tijdelijk) geen of minder inkomen hebt. Wacht dan niet op herinneringen van betaling of aanmaningen. Maar doe iets! Zo voorkom je hogere kosten door boetes en grotere geldproblemen. Wij geven we tips over wat je kunt doen.

Neem contact op

Bel naar het bedrijf waarvan je de rekening niet kunt betalen. Leg je situatie uit. Vertel waardoor je de rekening (nu) niet kunt betalen. Samen met jou kijken zij naar een oplossing. Bijvoorbeeld uitstel van betaling of betaling in termijnen. Vraag altijd of ze de gemaakte afspraken schriftelijk bevestigen. Je kunt ook mailen of een brief schrijven. Daarvoor kun je de voorbeeldbrief onderaan dit artikel gebruiken. Pas de informatie, zoals adres, klant- of dossiernummer en situatie aan en onderteken de brief voordat je deze opstuurt.

Hulp nodig? Durf te vragen!

Kom je er zelf niet uit? Of wil je met iemand praten over geldzorgen? Vraag het aan familie, vrienden of iemand bij je in de buurt. Zij helpen je vast graag! Liever geen hulp van een bekende? Neem dan contact op met een consulent schuldhulpverlening van de gemeente Oss via 14 0412 of maak online een afspraak. Praat je liever met een vrijwilliger? Mail dan naar Schuldhulpmaatje: schuldhulpmaatjeoss@gmail.com. Zet in de mail je naam en telefoonnummer.

Klik hier om naar de enquĂȘte te gaan.