AJOSS helpt jongeren uit de schulden

Laatst gewijzigd op: 07-05-2021

Iedereen kan geldproblemen krijgen. Bijvoorbeeld als je je baan verliest of doordat een kleine betalingsachterstand steeds verder oploopt tot een grotere schuld. Ben jij tussen de 18 en 27 jaar? Wil jij van deze geldzorgen af en werken aan een mooie toekomst? Kom dan in actie! Meld je aan voor AJOSS.

Hoe werkt AJOSS?

AJOSS (Aanpak jongeren met schulden in de gemeente Oss) helpt je bij het aanpakken van je schulden én bij het zetten van een stap in je ontwikkeling. Denk aan het vinden van werk of een opleiding. Daarvoor maken we samen een plan dat bij jouw persoonlijke situatie past.

Trajectbegeleiding

Je hebt één aanspreekpunt, de trajectbegeleider. Deze werkt vanuit de Samenwerkwijze samen met de jou naar één stap vooruit. Dat wil zeggen; een stap richting werk, opleiding, vrijwilligerswerk en/of dagbesteding. Het is maatwerk, waarbij we kijken naar jouw mogelijkheden en talenten.

Schuldhulpverlening

Wij onderhandelen met schuldeisers om al je schulden af te kopen. Na akkoord van alle schuldeisers betalen wij de schulden in één keer af. Jij hebt daardoor alleen nog een schuld bij de gemeente. Deze schuld betaal je binnen drie jaar aan ons af. Ook ondersteunen we je met budgetbeheer en stimuleren we je om uiteindelijk zelf je geldzaken weer te regelen.

Meedoen met AJOSS

Een toekomst zonder geldzorgen! Dat is waar jij voor gaat. Jouw motivatie is superbelangrijk om dit voor elkaar te krijgen. Daarom werk je voor 100% mee aan je eigen ontwikkeling en om van je schulden af te komen. Daarnaast zijn er vier basisvoorwaarden:

  • Je bent minimaal 18 en maximaal 27 jaar op het moment van aanmelding
  • Je staat ingeschreven bij de gemeente Oss
  • Je hebt inkomsten (loon, studiefinanciering of een uitkering)
  • Je hebt schulden die je niet zelf binnen drie jaar kunt oplossen

Kijk voor meer informatie en voorwaarden op www.oss.nl/ajoss

Kom in actie. Meld je aan!

Wil jij je aanmelden voor AJOSS? Stuur een mail met je naam naar ajoss@oss.nl. Wij sturen je het intakeformulier toe. Dat mag je ingevuld weer naar ons terugsturen.

Jongere gooit blaadjes in de lucht

Klik hier om naar de enquête te gaan.