AZOSS; aanvullende zorgverzekering Oss

Laatst gewijzigd op: 23-11-2020

Het is altijd weer een klus om de goede zorgverzekering te kiezen. Zeker als u hoge zorgkosten en een laag inkomen hebt. Daarom biedt de gemeente Oss een aanvullende zorgverzekering bij VGZ en CZ aan; AZOSS. Doe mee!

Hebt u een laag inkomen en hoge zorgkosten?<

Voor iedereen met een laag inkomen en hoge zorgkosten is er AZOSS. AZOSS vergoedt veel kosten die u anders zelf moet betalen. Denk aan een bril, tandarts, fysiotherapie en de eigen bijdrage van de Wmo. U krijgt korting en de gemeente betaalt mee aan de premie. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Wat zijn de voordelen van AZOSS?

  • De gemeente betaalt € 20,- of € 40,- per maand mee aan de premie. Dat is € 240,- of € 480,- per jaar!
  • U krijgt collectiviteitskorting.
  • U krijgt een uitgebreide vergoeding voor onder andere brillen, fysiotherapie, tandartskosten en eigen bijdragen van de Wmo.
  • Het extra uitgebreide pakket heeft een regeling voor het eigen risico.
  • Er is geen medische keuring.

Wanneer kunt u meedoen met AZOSS?

U kunt meedoen met AZOSS als:

  • uw inkomen niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm die voor u van toepassing is, en
  • u geen bezittingen (vermogen) hebt die meer waard zijn dan € 6.225 (alleenstaanden) of € 12.450 (alleenstaande ouders/gehuwden/samenwonenden), en
  • u geen betalingsachterstand of schuld hebt bij uw huidige zorgverzekeraar.

Hoe kunt u overstappen naar AZOSS?

Aanmelden voor AZOSS kan via www.gezondverzekerd.nl/oss. Daar staan de voorwaarden en de vier pakketten met premies waaruit u kunt kiezen. Aanmelden kan tot en met donderdag 31 december 2020. Uw nieuwe zorgverzekeraar zegt uw oude zorgverzekering op.

Hulp nodig bij het aanmelden

Hebt u hulp nodig bij het aanmelden? Vraag dan iemand in uw omgeving om te helpen. Lukt dit niet? Vraag dan de Sociaal raadslieden van ONS welzijn om hulp. Bel 14 0412.

Wilt u meer informatie?

Wilt u informatie over het gemeentepakket? Kijk op www.gezondverzekerd.nl/oss. Of neem contact op met uw Consulent Inkomen of bel naar het telefonisch spreekuur: 14 0412. Het telefonisch spreekuur is elke donderdag (behalve 31 december) tussen 15.00 uur en 16.00 uur.

Voor vragen over de vergoedingen en premies kunt u terecht bij de zorgverzekeraars:

VGZ: www.vgz.nl of bel 0900 779 97 71
CZ: www.cz.nl of bel 088 555 77 77

Vrouw met het Azoss logo

Klik hier om naar de enquĂȘte te gaan.