Cursus Zorg de Baas van start in Oss

Laatst gewijzigd op: 06-09-2019

Bij ONS welzijn start op 22 oktober voor de tweede keer dit jaar de cursus Zorg de Baas. Het doel van de cursus is mantelzorgers leren de balans te vinden en houden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor zichzelf. De cursus is gratis.

Als je zorgt voor een zieke of gehandicapte partner, familie, vriend of buur, dan ben je mantelzorger. Zoals veel mantelzorgers zie je jouw hulp waarschijnlijk als vanzelfsprekend en doe je het met liefde. Maar het kan zwaar zijn. Tijdens de cursus Zorg de baas leer je hoe je de balans (weer) vindt tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf.
Onderwerpen die aan bod komen zijn: kennismaking, de balans opmaken en gevoelens herkennen, hulp en steun vragen, helpende gedachten, duidelijke communicatie en opkomen voor jezelf.

Informatie

De cursus is gratis en bestaat uit vijf bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst, van 9.30 tot 11.30 uur. De cursusdata zijn op (dinsdagochtend): 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december en 21 januari. De locatie is Ontmoetingscentrum Meteoor, Oude Litherweg 20, 5346 RT in Oss.

Aanmelden kan via de website van ONS-welzijn

Of neem contact op met de cursusleiding:
hetty.vanamstel@ons-welzijn.nl of yvonne.vanwanrooij@ons-welzijn.nl.

ONS welzijn

ONS welzijn is er voor iedereen met een vraag op het gebied van meedoen, opvoeden en opgroeien, wonen, financiƫn of zorg die deze niet alleen kan beantwoorden. Ook zijn we er voor mensen die hun talent willen ontdekken en inzetten voor hun omgeving. ONS welzijn werkt in de gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Oss, Uden en Meierijstad.