De Huiskamer in Lith gaat van start

Laatst gewijzigd op: 01-09-2023

Op donderdag 7 september 2023 start De Huiskamer in De Snoeck in Lith. Iedere week op donderdag kunnen mensen elkaar ontmoeten, een praatje maken of gewoon voor de gezelligheid.

Wat is De Huiskamer?

De Huiskamer is er voor bewoners van de dorpen uit de oude gemeente Lith: Lith, Lithoijen, Maren-Kessel, Oijen, Teeffelen en ’t Wild. Voor bewoners die zonder hulp niet makkelijk hun huis uitkomen, omdat er lichamelijke en/of psychische klachten zijn. Denk aan beginnende dementie, eenzaamheid of verlies van een dierbare. De Huiskamer is vanaf 7 september 2023 elke donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur een ontmoetingsplek. De Huiskamer is er voor jong en oud, voor een praatje en gezelligheid. We vragen een kleine bijdrage voor koffie en thee.

Waarom dit initiatief?

De Huiskamer is een initiatief van De Snoeck, Ons Welzijn, zorgorganisatie Pantein en gemeente Oss en wordt ondersteund door huisartsenpraktijk Felix Postma. De wekelijkse ontmoeting op donderdag wil mensen actief en betrokken houden bij hun woonomgeving. De Huiskamer is er ook om mantelzorgers een middagje ontspanning te geven.
Iedereen die belangstelling heeft voor De Huiskamer kan er gewoon binnenlopen voor meer informatie. Pantein zorgt voor de begeleiding van de ontmoeting. Samen met vrijwilligers van De Snoeck zorgen zij voor een leuke middag. En kijken ze met de bezoekers wat hun wensen zijn voor de gezellige uurtjes in De Huiskamer.